Waarom je hier leert hoe je meer tijd overhoudt

Ati, Bryan, Quinty & Davy

Aangenaam kennismaken!

Ik ben Davy de Wit (1968), trotse vader van Bryan en Quinty, getrouwd met Ati.

Voormalig workaholic, eigenaar Minder Druk en hoofd ArtEZ Popacademie.

Naast mijn werkzaamheden bij Minder Druk werk ik ook bij de ArtEZ Popacademie als hoofd, theoriedocent en productiviteitscoach.

Ik ben veel bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs. Zo ben ik ondermeer verantwoordelijk voor het curriculumontwerp van de Popacademie (Topopleiding Keuzegids hbo 2023 + Gouden medaille Beste studies 2022 Elsevier Magazine) en de Master Sound of Innovation. Ik ben op dit moment ook bezig met het ontwerp van een nieuwe Associate Degree, ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Digitale Leer- en Werkomgeving van het ArtEZ Conservatorium en lid van de ArtEZ University Architecture Board.


Veel op mijn bordje, superblij met wat ik allemaal mag doen, supertrots op de resultaten en de drukte volledig de baas omdat ik mij in de afgelopen 21 jaar met vallen en opstaan (noodgedwongen) heb gespecialiseerd in het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden.


Ik kan niet wachten om ook jou of jouw bedrijf voor eens en altijd van de drukte af te helpen!

Mijn verhaal: van druktemaker naar tijdmaker


Ik ben op 17-jarige leeftijd begonnen met het spelen van de basgitaar en in 1994 afgestudeerd als docerend musicus en in 1995 cum laude afgestudeerd als uitvoerend musicus (Hilversums Conservatorium, Amsterdamse hogeschool voor de kunsten).


De hoofdfunctie van een basgitarist is “anderen in de band beter laten klinken”. Op dit moment laat ik “anderen beter klinken” in mijn rol als vader, echtgenoot, eigenaar van mijn bedrijf, voormalig voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen, hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent en coach.


Het ontwikkelen van mensen geeft mij energie en voldoening. Alle activiteiten / werkzaamheden die ik heb gekozen staan met elkaar in verband en volledig in de lijn van mijn ambities en kernwaarden. Dat is de reden waarom niets van wat ik nu allemaal doe echt voelt als werk.


Druktemaker

Tot jaren geleden viel ik onder de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Ambitieus, een beetje dwangmatig en nogal perfectionistisch. De perfecte cocktail om in de problemen te komen...


Ik werkte altijd tot ‘s avonds laat door, stond nooit “uit”, kreeg een schuldgevoel bij het nemen van pauzes. Op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In de vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik op kantoor nooit aan toe kwam en ik was daar nog trots op ook.. 


Ik zat nooit in het moment en was altijd bezig met het het blussen van branden of het bedenken van de volgende stap. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik een keer naast mijn zoontje op de bank naar een film zat te kijken en in mijn hoofd alleen bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Dit was voor mij de aanleiding om actie te ondernemen, echt door het stof te gaan en mijzelf te dwingen te leren loslaten, meer te doen in minder tijd om mijzelf en mijn gezin de aandacht te kunnen geven die het verdient.


Transitie

Na van alles geprobeerd te hebben en veel mislukte pogingen koos ik er uiteindelijk voor om toch maar bij de wortel van het probleem te beginnen en mijn manier van werken vanaf de grond af aan opnieuw op de bouwen. Ik heb, in mijn nog steeds voortdurende zoektocht, geleerd dat het bij het realiseren van een minder druk bestaan gaat om belangrijke kernpunten als identiteit, zelfanalyse, kernwaarden, persoonlijke doelen, ingesleten gewoontes en patronen, het leren omgaan met perfectionisme, uitstelgedrag, prioriteren, het managen van tijd/energie/aandacht, focus, anticiperen, plannen, informatie- en data managen, e-mailmanagement, projectmatig werken en het houden aan de eigen voornemens en afspraken.


Veel en ingewikkelde materie waarbij de noodzakelijke gedragsverandering het lastigst bleek te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een ander verhaal: alles moet in samenhang vertaald worden naar een praktische manier van werken waar je ook meteen echt iets aan hebt. Anders is het gewoon zonde van je tijd :-)


Resultaat

Het is gelukt! Het was veel zoeken (ik moest tussen alle bomen het bos proberen te ontdekken) en hard werken, en ik was al zo druk...

Achteraf gezien was het wel een van de betere keuzes in mijn leven. Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd. Ik kan nu veel beter prioriteren, heb meer focus en bereik met minder moeite veel meer in veel minder tijd. Alle tijd die ik heb geïnvesteerd in mijn zoektocht naar meer vrijheid heb ik dubbel en dwars terugverdiend.


Ik stel nu duidelijke grenzen in wat ik wel en niet meer doe en zie mijn vrije tijd nu als de belangrijkste investering om mijzelf zonder schuldgevoel op te laden voor een volgende productieve dag met meer ruimte en minder druk.


Ik kan alle informatie die ik nodig heb om mijn werk goed te kunnen uitvoeren binnen mijn persoonlijke online werkomgeving in SharePoint binnen maximaal 2 klikken bereiken. Ik hoef nooit meer zoeken naar bestanden, taken en notities en heb meer overzicht en daardoor meer werkplezier. Ik doe ook nooit meer dingen onnodig dubbel en ben nu, ondanks veel meer projecten binnen ArtEZ + een eigen bedrijf ruim voor al mijn deadlines klaar. Ik sluit elke werkdag nu ook af met voldoening.


Ik ben buiten mijn werktijden nu echt thuis, kan loslaten, leef meer in het moment en geniet volop van mijn vrije tijd en van mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit! Ik kan mij nu ook echt niet meer voorstellen hoe ik het vol heb kunnen houden voor deze transitie.

Tijdmaker

Ik heb alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht naar het beperken van mijn drukte heb opgedaan vertaald naar een eigen onderneming.

Met Minder Druk help ik werkend Nederland met het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden en doe dat met heel veel plezier. Ik kan jou als ervaringsdeskundig-voormalig-workaholic met 21+ jaar ervaring in het hoger onderwijs/onderwijsmanagement als geen ander helpen de drukte drastisch te beperken.


Met de Minder Druk online cursussen en community, 1 op 1 coachingstrajecten + trajecten voor teams en de slimme online werkplekken in Microsoft 365 draag ik bij aan het verminderen van de werkdruk en het verhogen van de productiviteit en werkplezier. Een uniek en samenhangend aanbod dat gericht is op het snel bereiken van meer vrijheid, overzicht, rust in je hoofd en betere resultaten voor jou persoonlijk of voor jouw bedrijf.


Nader kennismaken?

Heb je een vraag, wil je ergens meer over weten of wil je gewoon even sparren? Neem dan contact op, ik maak graag tijd voor jou!

Je kunt je hieronder ook gratis aanmelden voor de tips om meer tijd te winnen + toegang krijgen tot de community, de webinar bekijken waarin ik je laat zien hoe ik mijn werk organiseer, de gratis scan aanvragen om te leren hoe het nou echt is gesteld met de drukte binnen jouw team óf een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek t.w.v. €129,- inplannen.

null

Gratis tips ontvangen?

Krijg toegang tot de waardevolle tips om tijd te winnen + community.

Gratis webinar bekijken?

Leer hoe je eenvoudig meer kunt bereiken in minder tijd.

Gratis quickscan?

Ontdek hoe is het gesteld met de drukte binnen jouw team of bedrijf.

Gratis adviesgesprek?

Plan een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek in.
Davy de Wit heeft met de Minder Druk online cursussen & community, de 1 op 1 coachingstrajecten, trajecten voor teams en de slimme online werkplekken in Microsoft 365 een unieke combinatie gevonden om werknemers en bedrijven écht te helpen met het optimaliseren van dagelijkse werkprocessen en het verminderen van de werkdruk.
Pascal Jonkers
Pascal Jonkers - Directeur Atricom

Davy heeft voor ons op twee edities van de Dag van het Werkplezier een workshop verzorgd rondom het efficiënt omgaan met tijd. Je zou Davy gerust een tijdfreak kunnen noemen. We hebben hem ervaren als een gepassioneerde man die enorm gedegen te werk gaat.

Hij kan je helpen bij het efficiënt inrichten van je werk zodat je minder tijd kwijt bent met onzin en meer tijd over hebt voor zaken die er echt toe doen.

Ferry de Wit
Ferry de Wit - Dag van het Werkplezier

Van tien clicks tot het vinden van het juiste document ben ik naar een omgeving gegaan waarbij ik snel ben waar ik moet zijn, maar ook met de minste afleiding. Ik begin mijn dag nu effectiever door te starten vanuit mijn online werkomgeving in Microsoft 365. Ik ben heel erg blij dat ik kan starten met mijn nieuwe manier van werken!

Rosalie Meijer
Rosalie Meijer - Conservatorium Enschede
Een ‘WOW’-moment toen we inzicht kregen in alle mogelijkheden die onze nieuwe online werkplek ons biedt en wat we allemaal anders kunnen doen om efficiënter en sneller te werken. Davy had op alle twijfel-vragen over het programma een antwoord waardoor de twijfel als sneeuw voor de zon verdween. Wij zijn er klaar voor!
Patty Rademakers - Bibliotheek Enschede
De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Davy de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw dropping" is!
Michiel Leijzer
Michiel Leijzer - Mulder Vastgoedonderhoud B.V.
Tijdens de training van Davy heb ik opfrissende info en tips gekregen voor het managen van vele projecten. En de prettige hands-on workshop resulteerde in een user-interface die alle losse management tools combineert. En aanvoelt als die ene online werkplek die je altijd zocht: rustgevend, overzichtelijk en binnen 2 klikken ben je waar je moet zijn.
Peter Leutscher
Peter Leutscher - ArtEZ
Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan.
Maurits Jansen - Directeur Mulder Vastgoed
WAANZINNIG!!!! Wat een ontzettend goede online cursussen; helder/verhelderend, to the point, inzichtgevend, wetenschappelijk, geen wazig soft gedoe, analytische oriëntatie, actueel gericht in dit tijdsgewricht, herkenbaar, confronterend, en zo kan ik nog wel ff doorgaan.....Complimenten dus!
René Engel - ArtEZ
Een workshop van Davy is een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!
Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk