Ati, Bryan, Quinty & Davy

Hoi, ik ben Davy de Wit

Trotse vader van Bryan en Quinty en getrouwd met Ati. Eigenaar Minder Druk en onderwijsmanager aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten.


Tot jaren geleden viel ik zelf onder de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Je kunt mij het beste omschrijven als ambitieus, een beetje dwangmatig, structopatisch en nogal perfectionistisch. De perfecte cocktail om in de problemen te komen...

Hoe ik mijn drukte overwon

Ik werkte vroeger altijd tot ‘s avonds laat door en stond nooit “uit”. Op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In mijn vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik normaal nooit aan toe kwam en was daar nog trots op ook... Ik zat nooit in het moment en was eigenlijk altijd bezig met het het blussen van (ook vaak andermans) branden of met de volgende stap.


Schuldgevoel

Jaren geleden zat ik samen met mijn zoontje op de bank naar een film te kijken terwijl ik in mijn hoofd alleen maar bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Ik was er wel maar ik was er niet. Dit was voor mij de nodige trigger om actie te ondernemen en mijzelf te dwingen om het werk los te leren laten en te leren mijn werk af te krijgen binnen de tijd die er voor staat. Om tijd en ruimte in mijn hoofd vrij te kunnen maken zodat ik mijzelf en mijn gezin de aandacht kan geven die het verdient.

Aanpakken bij de wortel

Ik heb van alles uitgeprobeerd. Van dure timemanagement trainingen tot de vele cursussen, boeken, de nieuwste apps en de modernste life-hacks maar niets mocht echt baten. Voordat ik het wist zat ik weer met mijn oude, vertrouwde patronen in de waan(zin) van de dag.


Uiteindelijk koos ik ervoor om bij de wortel van het probleem te beginnen en ben begonnen de indeling van mijn tijd en mijn manier van werken grondig te analyseren om stap voor stap vanaf de grond af aan helemaal opnieuw op de bouwen. Mijn doel daarbij was meer tijd over te houden om het belangrijkere werk beter uit te kunnen voeren en het werk uit te kunnen voeren binnen de tijd die ervoor staat.


In mijn nog steeds voortdurende zoektocht heb ik geleerd dat het bij het realiseren van een minder druk bestaan gaat om de samenhang tussen meerdere belangrijke onderdelen. Denk hierbij aan het ontdekken / identificeren wat nou écht belangrijk voor je is, het goed leren onderscheiden van hoofd- en bijzaken, het creëren van overzicht, het bedenken van een goed doordachte workflow en het veranderen van ondoordachte, niet-productieve ingesleten patronen.


De noodzakelijke gedragsverandering  en het houden aan eigen voornemens en het nakomen van de afspraken die ik met mijzelf maakte bleek voor mij het lastigst te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een heel ander verhaal. Alles moest in de juiste samenhang vertaald worden naar een nieuwe, praktische, doelmatige en leukere manier van werken.


Minder druk

Na een hele lange en ingewikkelde zoektocht (ik moest tussen alle bomen het bos proberen te ontdekken) heb ik mijn doel bereikt. Achteraf bleek de keuze om hiermee aan de slag te gaan een van de beste beslissingen in mijn leven.


Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd. Ik kan nu veel beter prioriteren, heb meer overzicht en focus. Ik bereik met minder moeite veel meer binnen de tijd die ervoor staat. Alle tijd die ik heb geïnvesteerd in mijn zoektocht naar meer vrijheid, overzicht en rust in mijn hoofd heb ik dubbel en dwars terugverdiend. Ik ben nu, ondanks de meerdere projecten binnen ArtEZ + mijn eigen bedrijf waar ik aan heb kunnen beginnen, ruim voor al mijn deadlines klaar. Ik sluit elke plezierige werkdag af met een afgevinkte to-do lijst, voldoening en een opgeruimd hoofd.


Buiten mijn werktijden ben ik nu echt "thuis" en kan loslaten. Ik leef meer in het moment en kan volop zonder schuldgevoel genieten van mijn vrije tijd en mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit!  Het is voor mij niet meer voor te stellen hoe ik het vol heb kunnen houden voor deze transitie.

Hoe ik jou kan helpen

Jij hoeft de lange zoektocht die ik heb gemaakt gelukkig zelf niet helemaal door te maken. Ik weet wat wel en niet werkt en heb alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn transitie heb opgedaan gestructureerd en vertaald naar de coachingstrajecten en online cursussen. 


Wil jij ook van de drukte af? Wacht dan niet langer en laat mij je helpen zoals ik zelf geholpen had willen worden.

Neem contact met me op of plan een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek voor meer informatie.

Zie ik je snel?


Afspraak plannen
Plan direct in de agenda (via Calendly)