Online cursussen

Oplossingen vanuit alle invalshoeken

Prioriteren

Alle nodige handvatten om jouw leven leuker in te richten.
Meer info

Keuzes maken

Persoonlijke keuzes voor een leven met Minder Druk.
Meer info

Slimmer plannen

Leer alles over het slimmer inrichten van jouw agenda.
Meer info

Slimmer mailen

Beperk inkomende e-mails en word de baas over jouw inbox.
Meer info

Informatiebeheer

Alles over het optimaal beheren van bestanden, taken en notities.
Meer info

Methoden

Verlaag jouw werkdruk drastisch met deze bewezen methoden.
Meer info

Werkomgeving

Samen met Minder Druk meer bereiken in minder tijd.
Meer info

Online werkomgeving

Jouw persoonlijke online werkomgeving in SharePoint / Microsoft 365.
Meer info

Microsoft 365

Minder Druk met de innovatieve apps van Microsoft 365.
Meer info
WAANZINNIG!!!! Wat een ontzettend goede online cursussen; helder/verhelderend, to the point, inzichtgevend, wetenschappelijk, geen wazig soft gedoe, analytische oriëntatie, actueel gericht in dit tijdsgewricht, herkenbaar, confronterend, en zo kan ik nog wel ff doorgaan…..Complimenten dus!

Rene Engel - Drummer, docent drums en methodiek ArtEZ Conservatorium

Alles? Word lid!

Meer rust in je hoofd, meer overzicht en meer tijd voor de leuke dingen in het leven? Wordt lid van Minder Druk en krijg direct toegang tot alle cursussen en de community!

Meer over de cursussen vind je hieronder

€ 47,-
€ 37,-

Prioriteren

Weer een dag voorbij en geen idee waar de tijd gebleven is? Ben je de hele dag aan het rennen maar weet je niet waarnaartoe?

Hoe deel jij jouw tijd in en waarom doe je de dingen die je doet? Welke onderdelen zijn van invloed op je leven, je werkplezier en je productiviteit? 

Om jouw gewenste bestemming met minder energie te kunnen bereiken is het noodzakelijk om even stil te staan, uit te zoomen, richting te bepalen en jouw TomTom in te stellen.

In deze cursus ga je nadenken over wat je binnen welk termijn wilt bereiken en waarom. Je leert waardegericht keuzes maken zodat je weet waar je wel energie en waar je geen energie meer in gaat stoppen. Je gaat jouw leven beter inrichten en gaat beter scoren omdat je weet waar jouw doelen staan.

€ 47,-
€ 37,-

Keuzes maken

Leer alles over het maken van persoonlijke keuzes die nodig zijn om jouw leven zo optimaal mogelijk in te richten. Je krijgt meer inzicht in de impact van o.a. relaties, social media, gezondheid, motivatie, creativiteit, uitstelgedrag, perfectionisme en maatschappelijke context op jouw productiviteit en krijgt praktische handvatten om direct resultaten te boeken.


Wat je gaat leren


€ 47,-
€ 37,-

Slimmer plannen

Alles over het inrichten van jouw ideale werkweek en jouw ideale werkdag.

In deze cursus ga je leren hoe je jouw werk met de juiste energieniveau’s organiseert binnen de tijd die ervoor staat. Je gaat ook leren om de dag/week goed af te sluiten en de volgende dag/week goed op te starten zodat je in het weekend zonder aan je werk te denken zorgeloos kunt opladen om die dingen te doen waar je weer energie van krijgt. Zodat je de volgende week weer productiever aan de slag kunt, de nodige zaken met de hernieuwde energie netjes kunt afhandelen en jij jouw deadlines haalt.

Je bent binnenkort na 17:00 niet meer met jouw werk bezig en de weekenden zijn vrij, ook in het hoofd. Omdat je alleen met de taken bezig gaat wanneer die gepland staan.


Wat je gaat leren

€ 47,-
€ 37,-

Slimmer mailen

E-mail verstoord ons dagelijks leven. Een studie uit 2015 toont aan dat mensen die constant hun email checken meer stress ervaren dan mensen die dat niet doen. Een werknemer ontvangt gemiddeld 147 emails per dag en is 2,5 uur per dag bezig met het behandelen van email (30% van de dag). Medewerkers gooien te gemakkelijk mails over de schutting. Toen de communicatie nog per brief ging met een postzegel werd er in ieder geval nog voor de wandeltocht naar de brievenbus eerst nagedacht of het bericht de moeite waard was om te versturen. Wij zijn in een keer overgestapt zonder daar eerst afspraken over de maken en na te denken hoe je e-mail nou het beste kunt aanpakken. Als wij mailen werken we meestal op de automatische piloot, maar we hebben die piloot alleen nooit echt geleerd hoe te vliegen. We zijn meestal gefocused op het in zo weinig mogelijk tijd zo snel mogelijk wegwerken van de mails en niet op het optimaliseren van het proces. Blijf jij dweilen met de kraan open of ga je de kraan gedeeltelijk sluiten zodat de wasbak niet meer overloopt?


Wat je gaat leren

€ 47,-
€ 37,-

Informatiebeheer

Uit een onderzoek onder 1.700 werknemers in de VS, China, Zuid-Afrika, Engeland en Australië blijkt dat meer dan 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen uitvoeren omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken. Wij hebben nooit echt geleerd hoe wij het beste informatie kunnen ordenen.

Ben jij ook constant op zoek naar jouw bestanden, taken en notities en ben jij het zat om jouw kostbare tijd te verspillen? Wil jij toekomen aan de belangrijkere dingen en die binnen jouw werktijd af kunnen handelen zodat jij jouw werkdagen tevreden en met voldoening kunt afsluiten?


Wat je gaat leren

€ 47,-
€ 37,-

Methoden

In deze cursus leer je alles over de bewezen methodes die jou gaan helpen om de drukte te beperken. Met duidelijke, praktische tips & tools die jij direct op jouw persoonlijke situatie kunt toepassen.


Wat je gaat leren

€ 67,-
€ 57,-

Minder Druk op je werk

Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn we te druk. Uit een ander onderzoek onder 1.700 werknemers in de VS, China, Zuid-Afrika, Engeland en Australië blijkt dat meer dan 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen uitvoeren omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken.

 

In Nederland is werkstress beroepsziekte nummer één. 1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-outverschijnselen. Jaarlijks verzuimen werknemers 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress. Werkgevers kost het verzuim 3,1 miljard euro (onderzoek TNO 2018).


We willen wel verandering maar hebben niet de tijd, prioriteit, middelen, energie of inspraak om dit te realiseren. Aanpassen van de ingesleten patronen is vaak moeilijk omdat deze te maken hebben met de medewerkers, de medewerkers in samenwerking met anderen en de organisatie als geheel. Het veranderen van een bedrijfscultuur is lastig en het gevolg daarvan is dat we maar blijven werken op de manier ‘zoals we dat altijd al deden’. Zo houden we elkaars drukte in stand.


Wat je gaat leren

€ 67,-
€ 57,-

Persoonlijke online werkomgeving

Herken je dit: je wilt snel aan de slag met een opdracht maar je bent eerst veel te lang bezig de informatie te vinden die je daarvoor nodig hebt. Je ziet door de bomen het bos niet meer en daardoor heb je minder plezier in je werk. En je verliest tijd. 


Uit een onderzoek onder 1.700 werknemers in de VS, China, Zuid-Afrika, Engeland en Australië blijkt dat meer dan 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen uitvoeren omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken.

Wil je makkelijker, afleidingsvrij werken en alles binnen 2 klikken meteen kunnen vinden? Wil je meer rust in je hoofd, meer overzicht en zowel op kantoor als thuis op dezelfde manier efficiënter werken? Dan is deze persoonlijke online werkplek echt iets voor jou! 


1 oplossing

Al jouw programma’s, documenten, notities, taken, projecten en agenda in 1 integrale oplossing. Nooit meer zoeken en alles met elkaar in verbinding. In een sessie van 2 uur wordt jouw persoonlijke online werkplek samen met jou ingericht in SharePoint. 

 

Wat levert het op?

  • een kant-en-klaar product waar je meteen in kunt werken
  • Volledig naar eigen smaak in te richten
  • basiskennis over jouw nieuwe manier van werken in Microsoft 365


Wat heb je nodig?

  • een Microsoft 365 account, dit mag ook het account zijn van je werkgever
  • enige ervaring in het werken met Microsoft 365
  • Ervaring met SharePoint is niet nodig


€ 67,-
€ 57,-

Slimmer werken met Microsoft 365

Heel veel ondernemers, bedrijven en studenten gebruiken Microsoft 365 maar gebruiken alleen de standaard apps en dan nog niet eens optimaal. Ze hebben ook vaak geen idee wat de overige apps allemaal voor hen op het gebied van productiviteit kan betekenen en hoe de functies elkaar onderling kunnen versterken.


Eindelijk een cursus waarin je niet eindeloos wordt overspoeld met alle mogelijke features van alle apps waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet maar praktische, direct toepasbare instructie met heldere voorbeelden om de apps goed in te richten en meteen aan de slag te kunnen.

Zodat jij nooit meer onnodig hoeft te zoeken naar informatie, gemakkelijker kunt samenwerken, jij je zorgeloos kunt focussen op de taken die er toe doen en je werk ruim op tijd af is.


Wat je gaat leren

Alles? Word lid!

Als lid van Minder Druk + krijg je toegang tot alle cursussen én de Minder Druk community

Tijdens de training van Davy heb ik opfrissende info en tips gekregen voor het managen van vele projecten. En de prettige hands-on workshop resulteerde in een user-interface die alle losse management tools combineert. En aanvoelt als die ene app die je altijd zocht: rustgevend, overzichtelijk en binnen 2 klikken ben je waar je moet zijn.

Peter Leutscher - ArtEZ

Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app’s en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan.

Maurits Jansen

Directeur Mulder Vastgoedonderhoud B.V

Davy liet mij inzien dat er kracht kan zitten in de kwetsbaarheid van een persoonlijke uitdagende ervaring. Door Davy’s individueel gerichte strategie m.b.t. productiviteit en prioriteren kon ik mijn focus verleggen. Binnen een korte tijd startte ik mijn eigen bedrijf met passie voor muziek en een maatschappelijk belang binnen de wereld van het gevangeniswezen en justitie. Niet omdat ik iets moest bereiken maar omdat ik nu in zie waarom ik iets wil bereiken.

Terry Akins

Spreker & pianist/ Ambassadeur Exodus Nederland

Meteen lid worden?

arrow_drop_up arrow_drop_down