Trotse vader van Bryan en Quinty en man van Ati de Wit – Kuipers.

Davy de Wit

13 maart 1968

Mijn werkzaamheden

Tijdmaker bij minderdruk.nl

Eigenaar Davy de Wit Coaching & Advies

Hoofd ArtEZ PopacademieArtEZ hogeschool voor de kunsten

Initiator en adviseur Master Sound of Innovation ArtEZ

Lid managementteam ArtEZ Conservatorium

Docent theorylab, coach (productiviteit), docent methodiek, tutor, studieloopbaanbegeleider

Ontwikkelaar Digitale Leer- en Werkomgeving ArtEZ Conservatorium Enschede

Ontwikkelaar Digitaal beoordelen ArtEZ Conservatorium (Enschede, Arnhem en Zwolle)

Voorzitter medezeggenschapsraad OBS De Esmarke

Onderwijs

Over mij in het onderwijs

CV

Over mijn opleidingen en werkervaring

Muziek

Over mij in de muziek

Portfolio

Over mijn projecten en resultaten

Van druktemaker naar tijdmaker

Op 17-jarige leeftijd begonnen met de basgitaar, in 1994 afgestudeerd als docerend musicus en in 1995 summa cum laude afgestudeerd als uitvoerend musicus (Hilversums Conservatorium, Amsterdamse hogeschool voor de kunsten).

De hoofdfunctie van een basgitarist is “anderen in de band beter laten klinken”. Op dit moment laat ik “anderen beter klinken” in mijn rol als vader, echtgenoot, eigenaar van mijn bedrijf, voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen, hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent en coach. Het ontwikkelen van mensen geeft mij energie en voldoening. Alle activiteiten / werkzaamheden die ik nu heb gekozen staan in de lijn van mijn ambities en kernwaarden en geven mijn bestaan betekenis waardoor niets van wat ik doe echt voelt als werk.  

Tot jaren geleden viel ik in de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Ik werkte ‘s avonds constant door, stond nooit “uit”, kreeg een schuldgevoel bij pauzes en op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In de vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik op kantoor niet aan toe kwam en ik was er nog trots op ook.

Ik zat nooit “in het moment” en kan mij herinneren dat ik een keer naast mijn zoontje op de bank naar een film zat te kijken en in mijn hoofd alleen bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Dit was voor mij de aanleiding om actie te ondernemen, door het stof te gaan en mijzelf te dwingen om te leren loslaten, meer te doen in minder tijd en mijn gezin alle aandacht te geven die het verdient.

Ik had ook last van stress en koos ervoor om bij de wortel van het probleem te beginnen. Ik heb, in mijn nog steeds voortdurende zoektocht, geleerd dat het bij het realiseren van een betere balans gaat om identiteit, zelfanalyse, kernwaarden identificeren, persoonlijke doelen formulieren, gewoontes en patronen doorbreken, meer efficiënt en effectief leren werken, het leren omgaan met uitstelgedrag op onderdelen, prioriteren, het managen van tijd en aandacht, focus, anticiperen, plannen, informatie- en datamanagement, e-mailmanagement, projectmatig werken en het houden aan de eigen voornemens en afspraken. Ingewikkelde materie waarbij de noodzakelijke gedragsverandering het lastigst bleek te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een ander verhaal: alles moet in samenhang vertaald worden naar een praktische manier van werken waar je ook echt iets aan hebt. Een tijdrovende klus maar ik leef in de overtuiging dat je alles waar je in investeert terug krijgt, het is gelukt.

Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd, kan beter prioriteren, heb meer focus, bereik veel meer in minder tijd, stel duidelijke grenzen in wat ik wanneer wel en niet meer doe en zie mijn vrije tijd nu als de belangrijkste investering om mijzelf op te laden voor een volgende productieve dag met meer ruimte. Ik ben nu ruim voor de deadlines klaar, vind mijn werk nu nog leuker en mag nog steeds elke dag bijleren.

Ik ben nu buiten mijn werktijden echt thuis, kan loslaten, leef meer in het moment en geniet volop van mijn vrije tijd en van mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit!

Vanuit mijn management- en onderwijsachtergrond en mijn ervaring met het inrichten van online leeromgevingen deel ik alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven heb opgedaan via mijn coachings, mijn workshops, advies, online werkomgevingen en online cursus.

Anderen over Davy