Samen de drukte op jullie werkvloer oplossen

Workshop op maat voor jou en jouw teamleden

Davy de Wit, eigenaar Minder Druk

Natuurlijk wil je ook minder werkdruk, meer overzicht en meer werkplezier bij jou op de werkvloer maar hoe pak je dat aan en waar ga je beginnen?

Ik ben Davy de Wit en help leidinggevenden en teams aan meer ruimte in de agenda en rust in het hoofd. Als voormalig workaholic en ervaringsdeskundige met 22+ jaar doceer- en managementervaring in het hoger onderwijs kan ik jullie als geen ander helpen.

Tijdens mijn teamworkshop leer ik jullie hoe je de werkdruk en werkstress samen stap-voor-stap drastisch kunt verlagen.

Reserveer deze workshop nu want mijn agenda vult zich snel.

Direct reserveren

400+

Invalshoeken

22+

Jaar coachervaring

Jaw dropping!
"De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Davy de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw dropping" is!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Michiel Leijzer

Michiel Leijzer - Business Controller en kwaliteitsmanager Mulder Vastgoedonderhoud B.V.

Te weinig tijd voor belangrijke zaken

We zijn in ons dagelijks werk veel tijd kwijt aan randzaken, zoals het wegwerken van e-mail of zoeken naar informatie. En we verdoen ook veel tijd aan het ontvangen van teveel informatie, onnodige vergaderingen, afleidingen en interrupties. We hebben te weinig overzicht, gebruiken verschillende werkwijzen die niet op elkaar aansluiten en werken vaak volgens ondoordachte, opgelegde systemen. De belangrijke zaken blijven daardoor liggen. 

 

Hoe dat komt

We hebben nooit echt geleerd om het werk goed te organiseren. En vaak is er niet goed nagedacht over wat werknemers en teams eigenlijk nodig hebben om efficiënt en effectief te werken en met elkaar samen te kunnen laten werken. 


We houden elkaars drukte in stand

We willen wel verandering maar hebben niet de tijd, prioriteit, middelen, energie of inspraak om dit te realiseren. Het veranderen van de bedrijfscultuur is lastig en het gevolg daarvan is dat we maar blijven werken op de manier ‘zoals we dat altijd al deden’. Zo houden we elkaars drukte in stand. Terwijl er mogelijkheden en kansen liggen om eenvoudig in minder tijd betere resultaten te bereiken, het werkplezier te verhogen en het verzuim terug te dringen. 

Wist jij dit?

 1. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk en werkstress de reden is voor de 11 miljoen verzuimdagen. Kosten: 3,1 miljard euro per jaar (TNO)
 2. Een werknemer werkt bij een 8-urige werkdag gemiddeld 2,53 uur efficiënt (Brits onderzoek 2016)
 3. Nederlandse medewerkers werken gemiddeld 3 uur per week over, leidinggevenden zelfs 6,5 uur
 4. 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen doen omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken
 5. Een gemiddelde werknemer wordt om de 11 minuten onderbroken. We verliezen elke dag gemiddeld 96 minuten aan interrupties (bron: Harvard Business Review)
 6. Een onderbreking van 4,5 seconden verdrievoudigt de kans op fouten, een uur focussen is gelijk aan 4 uur werken met afleiding
 7. Mensen switchen gemiddeld 566 keer per dag van taak
 8. 15% van de tijd gaat op aan vergaderingen, 67% van alle vergaderingen blijkt niet productief
 9. Bijna 3 op de 10 werknemers ervaren informatieovervloed, bij managers is dat 6 op de 10
 10. 28% van de week spenderen we aan e-mail. Gemiddeld 124 mails per dag, dat is meer dan 600 per week. De gemiddelde werknemer checkt zijn e-mail gemiddeld 11 keer per uur, dat is 88 keer per dag

Tijd voor verandering?

Het kan écht anders. Tijdens mijn workshop leer ik jou en jouw teamleden binnen 1,5 uur op een praktische, hands-on manier hoe je werkdruk en werkstress drastisch kunt verlagen. En meer overzicht creëert, het werkplezier verhoogt en onnodige kosten kunt besparen. 

We kijken samen vanuit de hele team naar wat er nodig is om de drukte bij jullie op de werkvloer te in te dammen, overzicht te creëren, de communicatie te verbeteren en de productiviteit, het werkplezier en het rendement te verhogen.

Door mijn persoonlijke-, praktische-, resultaatgerichte-, integrale en directe, soms confronterende benadering gaan wij samen snel duurzame resultaten bereiken.

De workshops zijn gebaseerd op een of meer van de onderstaande thema's die in overleg volledig op maat worden aangeboden op basis van de behoefte en/of wensen van jou en jouw team. Voorafgaand aan de workshop ontvangen alle deelnemers een scan zodat je zeker weet dat de onderwerpen die op jullie van toepassing zijn in een goede balans aan bod gaan komen. Geen standaardverhalen omdat elke team uniek is.

Prioriteren

Krijg richting en identificeer de belangrijkste doelen

Persoonlijke keuzes

Maak de juiste keuzes om meer uit de kostbare tijd te halen

Slimmer plannen

Krijg het werk netjes af binnen de tijd die er voor staat

Prioriteren

Krijg richting en identificeer de belangrijkste doelen

Persoonlijke keuzes

Maak de juiste keuzes om meer uit de kostbare tijd te halen

Slimmer plannen

Krijg het werk netjes af binnen de tijd die er voor staat

Slimmer mailen

Beperk de inkomende e-mails, word de baas over de inbox

Informatie ordenen

Nooit meer onnodig zoeken naar bestanden, taken en notities

Methoden

Verlaag de werkdruk drastisch met bewezen #1 methoden 

Op de werkvloer

Samen met minder moeite meer bereiken in minder tijd

Microsoft 365

Leer hoe je Microsoft 365 voor jullie kunt laten werken

Artificial intelligence

AI

Ontdek hoe Artificial Intelligence het werk kan vereenvoudigen

Na een workshop is iedereen al snel weer terug in de waan van de dag. Om de inzichten te verduurzamen krijgen alle deelnemers een uitgebreide samenvatting van de workshop + toegang tot de Minder Druk community voor aanvullende tips en inspiratie. Voor verdieping krijgen alle deelnemers standaard 30% korting op het Minder Druk Lidmaatschap voor toegang tot de masterclass, de 9 thema's met 400+ invalshoeken en de live sessies.

Unieke combinatie
"Davy de Wit heeft met de cursussen, community en workshops een unieke combinatie gevonden om leidinggevenden en teams écht te helpen met het optimaliseren van dagelijkse werkprocessen en het verminderen van de werkdruk."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Pascal Jonkers

Pascal Jonkers - Directeur Atricom 

Reserveer nu
i.v.m. het beperkte aantal plekken

Mooie woorden van blije klanten

Aanrader!
"De workshop van Davy is een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!"

Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk

Aan het denken gezet
"Tijdens de dag van het werkplezier werd ik blij van je workshop. Jouw boodschap zette me aan het denken over de weerbarstige praktijk die, nu blijkt, helemaal niet zo weerbarstig is als ik maar kies. Dank!"
Sharon Persijn - Gemeente Enschede

Inspirerend

"Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan."

Maurits Jansen - Directeur Mulder Vastgoed B.V.

Wow-moment

"Een ‘WOW’-moment toen we inzicht kregen in alle mogelijkheden en wat we allemaal anders kunnen doen om efficiënter en sneller te werken. Davy had op alle twijfel-vragen over het programma een antwoord waardoor de twijfel als sneeuw voor de zon verdween. Wij zijn er klaar voor!"
Patty Rademakers - Bibliotheek Enschede

Tijdfreak

"Davy heeft voor ons op twee edities van de Dag van het Werkplezier een workshop verzorgd rondom het efficiënt omgaan met tijd. Je zou Davy gerust een tijdfreak kunnen noemen. We hebben hem ervaren als een gepassioneerde man die enorm gedegen te werk gaat.

Hij kan je helpen bij het efficiënt inrichten van je werk zodat je minder tijd kwijt bent met onzin en meer tijd over hebt voor zaken die er echt toe doen."

Ferry de Wit
Ferry de Wit - Initiator Dag van het Werkplezier

Individueel gericht

"Door Davy’s individueel gerichte strategie m.b.t. productiviteit en prioriteren kon ik mijn focus verleggen. Binnen een korte tijd startte ik mijn eigen bedrijf met passie voor muziek en een maatschappelijk belang binnen de wereld van het gevangeniswezen en justitie."

Terry Akins - Spreker & pianist/ Ambassadeur Exodus Nederland

€ 345,-
€ 279,-

Teamworkshop op maat

 •  Samen met jouw team de werkdruk en werkstress drastisch verlagen
 •  Krijg inzicht in de grootste tijdverslinders binnen jouw team (en hoe je deze oplost)
 •  Creëer meer ruimte in de agenda, overzicht en rust op de werkvloer
 •  Verbeter de communicatie en samenwerking en verhoog het werkplezier
 •  Verlaag het verzuim en bespaar onnodige hoge kosten
 •  Bonus #1: uitgebreide samenvatting van de workshop
 •  Bonus #2: toegang tot de Minder Druk community
 •  Bonus #3: 30% korting Minder Druk Lidmaatschap voor alle deelnemers


De workshop duurt 1,5 uur en vindt plaats bij jou op locatie.

Maximaal 15 deelnemers. De prijs is exclusief btw.