Jouw bedrijf ook last van een kapotte geldkraan?

Stop met het verspillen van kostbare tijd en vraag nu een workshop op maat aan!

Ik ben Davy de Wit en help werkend Nederland met het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden.

Als voormalig workaholic kan ik jou met 21+ jaar ervaring in het hoger onderwijs als geen ander helpen met het drastisch beperken van de drukte binnen jouw bedrijf.

Tijdens mijn workshop leer je hoe je samen met jouw team de drukte op de werkvloer kunt beperken, overzicht creëert, het werkplezier verhoogt en daarmee torenhoge kosten kunt besparen.

21+
Onderwijservaring HBO

8

Thema's
100%
Tevredenheidsgarantie

Tijd om werk slimmer in te richten..


Werkdruk

We zijn in ons dagelijks werk teveel tijd kwijt aan randzaken, zoals het wegwerken van e-mail of zoeken naar informatie. Ons werk is complexer geworden, het tempo is verhoogd, is niet meer bij te houden en dat gaat ten koste van ons privéleven.

We zijn onnodig veel tijd kwijt aan het ontvangen teveel informatie, onnodige vergaderingen, afleidingen en interrupties. De belangrijke zaken blijven liggen: waar we eigenlijk voor zijn ingehuurd, waar we lang voor hebben gestudeerd. Waarom richten we ons niet vaker op de zaken waarbij we in onze kracht staan en waar we onze voldoening uit halen? Omdat we te weinig overzicht hebben, verschillende werkwijzen gebruiken die niet op elkaar aansluiten en werken volgens ondoordachte, vaak opgelegde systemen.  


Nooit geleerd

Hoe dat komt? We hebben nooit echt geleerd hoe het werk goed te organiseren. En vaak is er niet goed nagedacht over wat werknemers en organisaties eigenlijk nodig hebben om efficiënt en effectief te werken en samen te werken. Vaak wordt de werkdag ondoordacht op de automatische piloot gevuld en halen wij onze resultaten en deadlines onder te hoge druk. Terwijl er mogelijkheden en kansen liggen om in minder tijd meer en betere resultaten te bereiken, te innoveren, het werkplezier te verhogen en het verzuim terug te dringen. 


Enkele cijfers

 1. Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt 
 1. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen uitvoeren omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken. Volgens een onderzoek van Microsoft zijn wij 240 uur per jaar aan het zoeken en besteden wij ongeveer 40 dagen aan het opnieuw doen van wat we vergeten zijn

 2. In Nederland is werkstress beroepsziekte nummer één. Een burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim, de verzuimkosten worden begroot op 3,1 miljard euro per jaar


Veranderen is lastig

We willen wel verandering maar hebben niet de tijd, prioriteit, inzichten, middelen, energie of inspraak om dit te realiseren. Het veranderen van de ingesleten patronen is lastig omdat deze ook te maken hebben met de medewerkers, de medewerkers in samenwerking met anderen en de organisatie als geheel.

Het veranderen van een bedrijfscultuur is lastig en het gevolg daarvan is dat we maar blijven werken op de manier ‘zoals we dat altijd al deden’. Zo houden we elkaars drukte in stand...


Aanpakken?

Wil jij de werkdruk binnen jouw organisatie serieus aanpakken? Ik help jullie daar graag mee! Plan een gesprek in mijn agenda als je meer wilt weten over hoe ik jou kan helpen.

Ik wil meer weten!


 • Voorafgaand aan de workshop ga ik met je in gesprek over de wensen en maak ik een scan van de organisatie zodat de inhoud optimaal afgestemd kan worden op de doelgroep
 • Ik geef tijdens mijn workshop van ongeveer 2 uur veel voorbeelden, er zal af en toe ook goed in de persoonlijke spiegel gekeken worden. Er is genoeg gelegenheid voor vragen en interactie
 • Alle deelnemers krijgen handige tips die ze meteen kunnen toepassen om meer tijd over te houden. Ik maak tijd besparen simpel voor alle medewerkers die meer tijd kunnen gebruiken
 • Ik neem de zaal mee op een ontdekkingstocht langs enkele eenvoudig toepasbare technieken om de drukte vanaf morgen al in te dammen
 • Je krijgt verrassende inzichten en snapt opeens waar de kansen liggen om jouw team naar het hoogste niveau te tillen
 • Je krijgt vervolgens binnen een uniek vervolgtraject de nodige richtlijnen om samen met jouw team heldere afspraken te kunnen maken én je ontvangt alle nodige tools om de opgedane kennis en ervaringen te verduurzamen


Grote bedrijven als de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Atricom, de Bibliotheek Enschede, terStal, Mulder Vastgoed B.V., Rolight en de Dag van het Werkplezier gingen jou al voor. Gaan wij ook een afspraak inplannen?

Fysiek

Fysiek op locatie

Online

Op aanvraag online
Ferry de Wit

Davy heeft voor ons op twee edities van de Dag van het Werkplezier een workshop verzorgd rondom het efficiënt omgaan met tijd. Je zou Davy gerust een tijdfreak kunnen noemen. We hebben hem ervaren als een gepassioneerde man die enorm gedegen te werk gaat.

Hij kan je helpen bij het efficiënt inrichten van je werk zodat je minder tijd kwijt bent met onzin en meer tijd over hebt voor zaken die er echt toe doen.

Ferry de Wit - Initiator Dag van het Werkplezier en eigenaar bananatree.nl

Slimmer werken

Vereenvoudig al jouw taken en krijg weer meer plezier in je werk

Beter prioriteren

Krijg handvatten om focus te krijgen en de juiste doelen te bereiken

Beter balanceren

Ontdek hoe je de balans tussen werk en privé kunt herpakken

Slimmer plannen

Krijg jouw werk netjes af binnen de tijd die er voor staat

Slimmer mailen

Beperk de inkomende e-mails en word de baas over de inbox

Informatie op orde

Nooit meer onnodig zoeken naar bestanden, taken en notities

Methoden

Verlaag de werkdruk drastisch met bewezen methoden

Microsoft 365

Werk slimmer met de innovatieve apps van Microsoft 365

Jouw onderwerp?

Staat jouw onderwerp hier niet tussen? Kom met een suggestie!
Michiel Leijzer
De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Davy de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw dropping" is!
Michiel Leijzer - Business Controller en kwaliteitsmanager Mulder Vastgoedonderhoud B.V.

Uniek vervolgtraject

Na een workshop begint het eigenlijk pas. Meestal levert een workshop alleen maar een tijdelijk resultaat op, voordat je het weet word je weer geleefd door de waan van de dag. Dat is zonde van de tijd en zonde van de investering! Om die reden heeft Minder Druk een uniek vervolgtraject ontwikkeld waarmee je de opgedane kennis met jouw team kunt verduurzamen, ervaringen kunt uitwisselen en elkaar blijvend kunt versterken.

Online samenvatting

Ontvang de online samenvatting van de workshop

Heldere richtlijnen

Krijg glasheldere richtlijnen voor het maken van gezamenlijke afspraken

Community

Deel onderling kennis & ervaringen in je eigen board en stel vragen

Samen = sterker

Ondersteun elkaar in het proces, hou elkaar scherp en accountable

Meer resultaat

Met gezamenlijke doelen bereik je sneller en betere resultaten

Minder kosten

Minder stress, meer werkplezier, minder verzuim en minder kosten
€379,-

Minder Druk workshop

Je kunt zelf invloed uitoefenen op de inhoud en aangeven welke thema's je op welk niveau behandeld wil zien. De workshop duurt 120 minuten en de prijs is exclusief btw. Betaling voorafgaand aan de workshop. Alle deelnemers ontvangen na de workshop een link voor directe toegang naar de content en de community. Maximum aantal deelnemers: 30. 


De prijs is inclusief:

 • Een voorgesprek 
 • Een op maat gemaakte workshop op basis van een online scan
 • Reistijd + voorbereidingstijd 
 • Samenvatting van de inhoud
 • Duidelijke richtlijnen om gezamenlijke afspraken te kunnen maken
 • Toegang tot de Minder Druk Community
 • Bij een online sessie: de opname achteraf 

Afspraak maken
Niet tevreden? Geld terug!

Bonus

Alle deelnemers krijgen standaard 20% korting op het Premium lidmaatschap van de Minder Druk Academie voor toegang tot álle cursussen!

Pascal Jonkers

Davy de Wit heeft met zijn workshops, de Minder Druk Academie en persoonlijke online werkplekken in Microsoft 365 een unieke combinatie gevonden om werknemers en bedrijven écht te helpen met het optimaliseren van dagelijkse werkprocessen en het verminderen van de werkdruk. Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan.

Pascal Jonkers - Directeur Atricom

Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan.

Maurits Jansen - Directeur Mulder Vastgoed B.V.

De workshop van Davy is een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!

Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk

Tijdens de dag van het werkplezier werd ik blij van je workshop. Jouw boodschap zette me aan het denken over de weerbarstige praktijk die, nu blijkt, helemaal niet zo weerbarstig is als ik maar kies. Dank!
Sharon Persijn - Gemeente Enschede

Meer informatie of een workshop inplannen?

In verband met het beperkte aantal plekken adviseer ik je wel om een workshop ruim op tijd aan te vragen.

Plan een gesprek in mijn agenda voor meer informatie of om een datum vast te leggen en de inhoud voor te bespreken.

www.minderdruk.nl