We hebben nooit geleerd hoe we onze kostbare tijd en werkzaamheden het beste kunnen inrichten.


  1. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk en werkstress de reden is voor 11 miljoen verzuimdagen. Kosten: 3,1 miljard euro per jaar
  2. Een werknemer werkt bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt
  3. Nederlandse medewerkers werken gemiddeld 3 uur per week over, leidinggevenden zelfs 6,5 uur
  4. Bijna 3 op de 10 werknemers ervaren informatieovervloed, bij managers is dat 6 op de 10
  5. 60% van de kantoorwerkers kan het werk niet altijd goed genoeg uitvoeren omdat ze informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken
  6. Wij zijn zo’n 240 uur per jaar aan het zoeken en besteden wij ongeveer 40 dagen aan het opnieuw doen van wat we vergeten zijn
  7. Een gemiddelde werknemer wordt om de 11 minuten onderbroken. We verliezen elke dag gemiddeld 96 minuten aan interrupties
  8. Een onderbreking van 4,5 seconden verdrievoudigt de kans op fouten, een uur focussen is gelijk aan 4 uur werken met afleiding
  9. 15% van onze werktijd gaat op aan vergaderingen, 67% van alle vergaderingen blijkt niet productief
  10. We spenderen 28% van de week aan e-mail. Gemiddeld ontvangen we 124 mails per dag en we checken onze mail 88 keer per dag

Waarom je bij mij moet zijn laat ik liever vertellen door blije klanten

Unieke combinatie

"Davy de Wit heeft met de cursussen, community en workshops een unieke combinatie gevonden om leidinggevenden en teams écht te helpen met het optimaliseren van dagelijkse werkprocessen en het verminderen van de werkdruk."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Pascal Jonkers
Pascal Jonkers - Directeur Atricom

Jaw-dropping!

"De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Minder Druk de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw-dropping" is!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Michiel Leijzer
Michiel Leijzer - Business Controller en Kwaliteitsmanager Mulder Vastgoed 

Waanzinnig

"WAANZINNIG!!!! Wat een ontzettend goede online cursussen; helder/verhelderend, to the point, inzichtgevend, wetenschappelijk, geen wazig soft gedoe, analytische oriëntatie, actueel gericht in dit tijdsgewricht, herkenbaar, confronterend, en zo kan ik nog wel ff doorgaan.....Complimenten dus!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

René Engel - Conservatorium Enschede

Wow-moment

"Een ‘WOW’-moment toen we inzicht kregen in alle mogelijkheden en wat we allemaal anders kunnen doen om efficiënter en sneller te werken. Davy had op alle twijfel-vragen over het programma een antwoord waardoor de twijfel als sneeuw voor de zon verdween. Wij zijn er klaar voor!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Patty Rademakers - Bibliotheek Enschede

Tijdfreak

"Davy heeft voor ons op twee edities van de Dag van het Werkplezier een workshop verzorgd rondom het efficiënt omgaan met tijd. Je zou Davy gerust een tijdfreak kunnen noemen. We hebben hem ervaren als een gepassioneerde man die enorm gedegen te werk gaat. Hij kan je helpen bij het efficiënt inrichten van je werk zodat je minder tijd kwijt bent met onzin en meer tijd over hebt voor zaken die er echt toe doen."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Ferry de Wit
Ferry de Wit - Dag van het Werkplezier

Tijd zo goed mogelijk inzetten

"Davy de Wit is een denker. Een strateeg die tot ver in het abstracte ideeën kan uitwerken. In al zijn drukke werkzaamheden moest hij leren jongleren met tijd en deadlines.

Nu leert hij anderen hun tijd zo goed mogelijk in te zetten; om doelen te bereiken, om productiever te zijn en uiteindelijk daarom.. trots op jezelf."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Erwin Steijlen - Founder Totally Tuned

Nieuwe manier van werken

"Ik ben met mijn persoonlijke online werkplek van tien clicks tot het vinden van het juiste document naar een manier van werken gegaan waarbij ik snel ben waar ik moet zijn, maar ook met de minste afleiding. Ik ben heel erg blij dat ik kan starten met mijn nieuwe manier van werken!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Rosalie Meijer
Rosalie Meijer - Conservatorium Enschede

Aanrader!

"De workshops van Davy zijn een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk

Fijn samenwerken

"Davy is creatief en ondernemend. In zijn drive/snelheid is hij geduldig en altijd oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal. Dat is een sterke karaktereigenschap en een mooi stukje timemanagement ;). Een fijn en inspirerend persoon om mee samen te werken en van te leren. Get connected!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Tony Cornelissen - Eigenaar Roc-A-Ville

Individueel gericht

"Door Davy’s individueel gerichte strategie m.b.t. productiviteit en prioriteren kon ik mijn focus verleggen. Binnen een korte tijd startte ik mijn eigen bedrijf met passie voor muziek en een maatschappelijk belang binnen de wereld van het gevangeniswezen en justitie."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Terry Akins - Spreker & pianist/ Ambassadeur Exodus Nederland

Inspirerend

"Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Maurits Jansen - Directeur Mulder Vastgoed

Aan het denken gezet

"Tijdens de dag van het werkplezier werd ik blij van je workshop. Jouw boodschap zette me aan het denken over de weerbarstige praktijk die, nu blijkt, helemaal niet zo weerbarstig is als ik maar kies. Dank!"

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Sharon Persijn - Gemeente Enschede
Davy de Wit, eigenaar Minder Druk

Wil je er eerst over praten?

Plan een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek of neem contact op via het onderstaande formulier om te kijken hoe ik je het beste kan helpen.Je ontvangt een reactie binnen 1 werkdag.