Waarom nieuwe voornemens vaak mislukken
0 min. leestijd

Waarom nieuwe voornemens vaak mislukken

Wij overschatten wat wij op de korte termijn kunnen bereiken en onderschatten wat wij op de lange termijn kunnen bereiken. 

Wij denken dat vooruitgang lineair verloopt, de werkelijkheid verloopt echter anders. Wij zijn ongeduldig en verwachten na een investering meteen resultaat, wij raken ook steeds minder gewend om ergens op te moeten wachten.

Vallei van teleurstelling

James Clear schrijft in zijn boek Atomic Habits (aanrader) over hoe je met kleine stapjes jouw gedrag en patronen aan kunt passen. Binnen de zgn. “vallei van teleurstelling” haken mensen meestal voortijdig af. Consistentie is allesbepalend, na volhouden kun je de vruchten pas plukken.

Meer over dit soort onderwerpen

Wil jij meer weten en meepraten over dit soort onderwerpen?

Wacht dan niet langer en meld je nu aan voor de online cursussen en de community. 

Doe je mee?

Ja, ik wil mijn drukte aanpakken

Over de schrijver
Met de Minder Druk online cursussen & community, de slimme online werkplekken in Microsoft 365, de 1 op 1 coachingstrajecten en trajecten voor bedrijven draagt Minder Druk bij aan het verminderen van de werkdruk en het verhogen van de productiviteit en werkplezier. Een uniek en samenhangend aanbod dat gericht is op het bereiken van meer vrijheid, overzicht, rust in je hoofd en optimale resultaten voor jou persoonlijk of voor jouw bedrijf.
Reactie plaatsen