Een vrijer en leuker leven door het beter inrichten van jouw tijd en werkzaamheden.

Video afspelen

Wil jij meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

We leven in een enorm drukke wereld. Denk alleen al aan de overvloed aan e-mail en sociale media die ook nog eens versnipperd op ons afkomt. Deze afleiding en prikkels zorgen er vaak voor dat de werkdruk toeneemt. En dat in een omgeving waar er waarschijnlijk toch al veel van ons gevraagd wordt. We hebben nooit geleerd een praktische weg te vinden in het dealen met deze nieuwe drukte. Hoe zorgen we ervoor dat ons leven beter in balans blijft?

 

To-do-lijst

Misschien herken je dit wel: een to-do-lijst die aan het eind van de dag een what-I-should-have-done-lijst is geworden. Het grootste deel van de dag zijn we bezig met rennen, overleven, beantwoorden van onbelangrijke mails en oplossen van andermans problemen. En wat blijkt aan het eind van de dag? Dat we toch niet zijn toegekomen aan de taken die we ons voorgenomen hadden. Uitstelgedrag, niet in het moment leven, je werk mee naar huis nemen, werk en privé moeilijk kunnen scheiden; veel mensen hebben daar last van. Gevolg is een to-do-lijst die nooit afkomt.

Investeren in tijd

Hoe deel jij je tijd in en waarom doe je de dingen die je doet? Welke onderdelen zijn van invloed op je leven, je werkplezier en je productiviteit? In een individueel traject of in mijn workshop ‘Duurzaam investeren in tijd’ leer je deze onderdelen versterken in samenhang met elkaar. Ik laat je zien wat de waarde is van tijd en hoe je tijd gebruikt. Resultaat is dat je de drukte beperkt en je minder een gevoel van druk ervaart.

In mijn traject of workshop kom je erachter hoe je alles op een praktische en overzichtelijke manier organiseert. Zodat je tijd, aandacht en energie overhoudt voor de zaken die ertoe doen.

Waar blijft de tijd?

Beweeg over de grafiek en bekijk het aantal jaren dat iemand aan activiteiten besteedt. Uitgangspunt is een levensverwachting van 80 jaar.

Bekijk alle diensten

Wil jij meer weten over wat ik voor jou kan betekenen?

Over Minder Druk

Workshops | coaching | online werkplek | intranet | online cursus & community

Minder Druk helpt mensen en bedrijven met het beter inrichten van tijd en werkzaamheden.

Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn wij te druk. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk/werkstress de reden is voor de in totaal 11 miljoen verzuimdagen. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 3,1 miljard euro per jaar, de kosten per persoon stegen van 8.100 euro in 2017 naar 9.100 euro in 2018 (onderzoek Werkgevers Enquête Arbeid van TNO en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018-2019).

Ik heb de missie om van betekenis te zijn voor alle druktemakers binnen werkend Nederland. Met praktische tips & tools voor het slimmer organiseren van werkzaamheden draag ik bij aan het verminderen van werkdruk en het vergroten van de productiviteit en werkplezier. 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin