Ik ben in augustus 2018 naast mijn werkzaamheden als hoofd van de ArtEZ Popacademie begonnen met mijn eigen bedrijf. Een impulsieve gedachte die gaandeweg steeds serieuzer werd. Een bedrijf waarbinnen ik mijn transitie van druktemaker naar tijdmaker gestalte kon geven en al mijn nieuwsgierigheid, ondernemendheid, creativiteit, mijn interesse voor het ontwikkelen van mensen en mijn interesse voor technologie volledig kwijt kan. Mijn persoonlijke voorwaarde was dat het niet ten koste mocht gaan van mijn werk als hoofd van de Popacademie omdat dat gewoon allerleukste baan is die ik mij kan wensen. Met de leukste mensen.

Ik begon met het bouwen van mijn website, het nadenken over doelgroep en producten, heel veel lezen / onderzoeken / schrijven, ontwikkelen van een workshop- en coaching aanbod, ontwikkelen en bouwen van een aanvullende online cursus, ontwikkelen van een pakket voor bedrijven en als laatste aanvulling E-learning. Hard werken, zoeken naar een passende vorm, twijfelen, vallen, opstaan, weer vallen, weer opstaan met in het begin weinig tot geen resultaten en de constant terugkerende vraag of ik wel de goede richting was ingeslagen.

Mijn doel was in de eerste instantie om vooral meer te leren over de onderwerpen die mijn werk- en daarmee mijn persoonlijk leven positief zouden beïnvloeden. Minder Druk, meer tijd voor mijzelf en hoe tegenstrijdig ook: deze onderneming heeft mij meer productiviteit, daarmee ruimte en daarmee meer gevoel van vrijheid opgeleverd. Het elke dag nadenken over waar handelingen efficiënter kunnen heeft mij in een standaardmodus gezet waarin ik in minder tijd met meer focus en minder moeite meer doelen kan bereiken. Met meer energie, meer creativiteit en meer werkplezier.

Na een workshop voor het gerenommeerde ICT-bedrijf Atricom in de beginperiode kreeg ik naar aanleiding van mijn gebouwde onlinecursus in SharePoint het advies van de directie om daar ook iets mee te doen. Na twijfelen ben ik als “probeersel” ook die richting maar ingegaan. Het resultaat is dat ik nu in samenwerking met hen ook SharePoint /Microsoft 365 omgevingen bouw waarbij de connectie tussen de technologie en wat de mens nodig heeft tijdens het werkproces centraal staat.

Op dit moment ben ik bezig met het bouwen van een Intelligent intranet voor de Bibliotheek Enschede en terStal. Supermooie opdrachten waar ik heel veel energie van krijg, omdat ik weet dat het voor organisaties en medewerkers een verschil gaat maken.

Bizar om te leren hoe zaken zich in de loop van de tijd kunnen ontwikkelen. Ik heb nooit van tevoren kunnen bedenken dat het deze kant op zou gaan. De kern van mijn verhaal: volg jouw intuïtie, wees niet bang om te falen, probeer dingen uit, bij twijfel vooral proberen.
Heb vertrouwen, heb geduld en hou vooral vol.

Het aangepaste aanbod vroeg om een grote herinrichting van mijn website en een nieuwe introductievideo, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Video afspelen
Categories: Algemeen

0 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.