Minder werkdruk, meer overzicht, meer werkplezier?

Stop met het verspillen van kostbare tijd en vraag dit traject voor jouw team aan!

Minder werkdruk, meer overzicht, meer werkplezier?

Stop met het verspillen van kostbare tijd en vraag dit unieke traject voor jouw team aan!

Davy de Wit, eigenaar Minder Druk

Natuurlijk wil je binnen jouw team minder werkdruk, meer overzicht en meer werkplezier. Je wilt ook onnodige kosten als gevolg van inefficiënt werken besparen en het verzuim terugdringen. Maar hoe pak je dat aan?

Ik ben Davy de Wit en help werkend Nederland met het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden.

Als voormalig workaholic met 21+ jaar ervaring in het hoger onderwijs kan ik jouw team als geen ander helpen de drukte drastisch te beperken. 

Tijdens dit unieke traject leer je op een praktische en direct toepasbare manier hoe je samen de drukte op de werkvloer kunt beperken, overzicht creëert, het werkplezier verhoogt en kosten kunt besparen.

21+
Onderwijservaring HBO

8+

Thema's
100%
Tevredenheidsgarantie
"Davy de Wit heeft met de Minder Druk online cursussen & community, de 1 op 1 coachingstrajecten, trajecten voor teams en de slimme online werkplekken in Microsoft 365 een unieke combinatie gevonden om werknemers en bedrijven écht te helpen met het optimaliseren van dagelijkse werkprocessen en het verminderen van de werkdruk."

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Pascal Jonkers
Pascal Jonkers - Directeur Atricom

Tijd voor verandering...


We zijn te druk

Ons werk is complexer geworden en het tempo is verhoogd. Het is niet meer bij te houden en dat gaat ten koste van ons privéleven.

We zijn onnodig veel tijd kwijt aan e-mail, het verwerken van teveel informatie, onnodige vergaderingen, afleidingen en interrupties. De belangrijkste zaken waar we de meeste voldoening uit halen blijven liggen. We hebben te weinig overzicht, gebruiken teveel verschillende werkwijzen die niet op elkaar aansluiten en werken volgens ondoordachte, vaak opgelegde systemen.  


Enkele cijfers

 1. Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt 
 1. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen uitvoeren omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken. Volgens een onderzoek van Microsoft zijn wij 240 uur per jaar aan het zoeken en besteden wij ongeveer 40 dagen aan het opnieuw doen van wat we vergeten zijn

 2. In Nederland is werkstress beroepsziekte nummer één. Een burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen verzuim, de verzuimkosten worden begroot op 3,1 miljard euro per jaar


Nooit geleerd

Hoe dat komt? We hebben nooit echt geleerd hoe we onze tijd en werkzaamheden het beste kunnen inrichten. Vaak is er ook niet goed nagedacht over wat werknemers en organisaties nou echt nodig hebben om efficiënt en effectief te kunnen (samen)werken. Onze werkdag wordt meestal ondoordacht op de automatische piloot ingevuld. Terwijl er mogelijkheden en kansen liggen om in minder tijd meer en betere resultaten te bereiken, te innoveren, het verzuim drastisch terug te dringen en het werkplezier te verhogen.


Veranderen is lastig

We willen wel verandering maar hebben niet de tijd, prioriteit, inzichten, middelen, energie of inspraak om dit te realiseren. Het veranderen van de ingesleten patronen is lastig omdat deze te maken hebben met het type medewerker, de medewerkers in samenwerking met anderen en de organisatie als geheel.

Het veranderen van een bedrijfscultuur is ook ingewikkeld. Het gevolg daarvan is dat we maar blijven werken op de manier ‘zoals we dat altijd al deden’. En zo houden we elkaars drukte in stand.


Samen aanpakken?

Wil jij de werkdruk binnen jouw team echt serieus aanpakken? Ik help jullie daar graag mee. Plan een gesprek in mijn agenda als je meer wilt weten over hoe ik jullie kan helpen.

Afspraak maken?

Ik wil een afspraak maken


Plan direct in de agenda (via Calendly)
Michiel Leijzer

"De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Davy de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw dropping" is!"

Michiel Leijzer - Business Controller en kwaliteitsmanager Mulder Vastgoedonderhoud B.V.

In 3 stappen naar minder druk op de werkvloer

Stap 1: quickscan

Voorafgaand aan het traject maak ik een quickscan om te inventariseren hoe het daadwerkelijk met de drukte binnen jouw team is gesteld.

Vervolgens gaan wij in gesprek om de belangrijkste pijnpunten door te spreken zodat het traject optimaal ingericht kan worden. De inhoud van de workshop zal volledig worden afgestemd op wat er echt nodig is.

Geen standaard verhalen. Omdat elke team nou eenmaal anders werkt.

Stap 2: workshop op maat

Ik geef tijdens de workshop van ongeveer 2 uur veel voorbeelden. Alle deelnemers krijgen handige tips die ze meteen kunnen toepassen om meer tijd over te houden. Ik maak tijd besparen simpel en toegankelijk voor alle medewerkers die meer tijd kunnen gebruiken. Ik neem je mee op een ontdekkingstocht langs enkele eenvoudig toepasbare technieken om de drukte vanaf morgen al in te dammen. Je krijgt verrassende inzichten en snapt opeens waar de kansen liggen om jouw team naar het hoogste niveau te tillen. Er zal af en toe ook goed in de persoonlijke spiegel gekeken worden. Er is genoeg gelegenheid voor vragen en interactie. Het is ook mogelijk om deze workshop online te volgen.

Slimmer samenwerken

Verbeter de samenwerking en verhoog de productiviteit

Beter prioriteren

Krijg handvatten om focus te krijgen en de juiste doelen te bereiken

Meer balans

Ontdek hoe je de balans tussen werk en privé kunt herpakken

Slimmer plannen

Krijg jouw werk netjes af binnen de tijd die er voor staat

Slimmer mailen

Beperk de inkomende e-mails en word de baas over de inbox

Informatie op orde

Nooit meer onnodig zoeken naar bestanden, taken en notities

Methoden

Verlaag de werkdruk drastisch met bewezen methoden

Microsoft 365

Werk slimmer met de innovatieve apps van Microsoft 365

Andere onderwerpen

Andere onderwerpen als de uitslag van de quickscan daar om vraagt.

Ferry de Wit

"Davy heeft voor ons op twee edities van de Dag van het Werkplezier een workshop verzorgd rondom het efficiënt omgaan met tijd. Je zou Davy gerust een tijdfreak kunnen noemen. We hebben hem ervaren als een gepassioneerde man die enorm gedegen te werk gaat.

Hij kan je helpen bij het efficiënt inrichten van je werk zodat je minder tijd kwijt bent met onzin en meer tijd over hebt voor zaken die er echt toe doen."

Ferry de Wit - Initiator Dag van het Werkplezier en eigenaar bananatree.nl

Stap 3: vervolgtraject

Na de workshop begint het eigenlijk pas. Meestal levert een workshop alleen maar een tijdelijk resultaat op. Voordat je het weet word je weer geleefd door de waan van de dag en dat is zonde van de tijd en investering. Om die reden heeft Minder Druk een uniek online vervolgtraject ontwikkeld met de nodige richtlijnen om samen heldere afspraken te kunnen maken. 

Alle teamleden krijgen onbeperkt toegang tot de online content + toegang tot de Minder Druk community. Zodat jullie ervaringen kunnen blijven uitwisselen, elkaar blijvend kunnen versterken en opgedane kennis en inzichten kunnen verduurzamen.

Online samenvatting

Ontvang de online samenvatting van de workshop

Heldere richtlijnen

Krijg glasheldere richtlijnen voor het maken van gezamenlijke afspraken

Community

Deel onderling kennis & ervaringen in de community en stel vragen

Samen = sterker

Ondersteun elkaar in het proces, hou elkaar scherp en accountable

Meer resultaat

Met gezamenlijke doelen bereik je sneller en betere resultaten

Minder kosten

Minder stress, meer werkplezier, minder verzuim en minder kosten

Ik wil graag een afspraak maken

Bonussen

Bonus #1

Korting op het Minder Druk Premium lidmaatschap

Alle teamleden krijgen standaard een fikse korting op het Premium lidmaatschap van Minder Druk. Voor toegang tot álle cursussen en de community. Hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting.

Bij een afname van minimaal 5 Minder Druk Premium jaarabonnementen is dit traject helemaal GRATIS. Je kunt na afloop van de workshop bepalen of je dit wilt afnemen. De kosten van dit traject worden dan niet in rekening gebracht.

Hybridesk Persoonlijke online werkomgeving

Bonus #2

Korting op de online cursus "Persoonlijke online werkplek"

Alle teamleden krijgen standaard korting op de online cursus "Persoonlijke online werkplek in Microsoft 365". Dé oplossing voor ondernemers, bedrijven en medewerkers die meer uit hun kostbare tijd willen halen. Hoe meer deelnemers, hoe hoger de korting.

Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan.

Maurits Jansen - Directeur Mulder Vastgoed B.V.

De workshop van Davy is een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!

Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk

Tijdens de dag van het werkplezier werd ik blij van je workshop. Jouw boodschap zette me aan het denken over de weerbarstige praktijk die, nu blijkt, helemaal niet zo weerbarstig is als ik maar kies. Dank!
Sharon Persijn - Gemeente Enschede
€379,-

Minder Druk traject voor jouw team

 • Quickscan voor alle teamleden
 • Voorgesprek 
 • Workshop op maat (120 min, max 20 deelnemers)
 • Samenvatting van de inhoud
 • Vervolgtraject met duidelijke richtlijnen om gezamenlijke afspraken te kunnen maken
 • Toegang tot de Minder Druk Community
 • Bij een online workshop: de opname achteraf 
 • Bonus #1: korting Premium lidmaatschap
 • Bonus #2: korting online cursus "Persoonlijke online werkplek"

Dit traject is helemaal gratis bij een afname van minimaal 5 Minder Druk Premium jaarabonnementen voor toegang tot alle cursussen en de volledige community.

€379,-

Minder Druk traject voor jouw team

 • Quickscan voor alle teamleden
 • Voorgesprek 
 • Workshop op maat (120 min, max 20 deelnemers)
 • Samenvatting van de inhoud
 • Vervolgtraject met duidelijke richtlijnen om gezamenlijke afspraken te kunnen maken
 • Toegang tot de Minder Druk Community
 • Bij een online workshop: de opname achteraf 
 • Bonus #1: korting Premium lidmaatschap
 • Bonus #2: korting online cursus "Persoonlijke online werkplek"

Dit traject is helemaal gratis bij een afname van minimaal 5 Minder Druk Premium jaarabonnementen voor toegang tot alle cursussen en de volledige community.

Afspraak maken?

In verband met het beperkte aantal plekken adviseer ik je om dit traject ruim op tijd aan te vragen.

Plan een gesprek in mijn agenda om de mogelijkheden te bespreken.

Afspraak maken?

In verband met het beperkte aantal plekken adviseer ik je om dit traject ruim op tijd aan te vragen.

Plan een gesprek in mijn agenda om de mogelijkheden te bespreken.