Over Minder Druk

Alles wat je nodig hebt voor het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden

Minder Druk helpt ondernemers, bedrijven en medewerkers met het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden.

Minder Druk heeft een uniek en samenhangend aanbod ontwikkeld dat gericht is op het bereiken van optimale resultaten voor jou persoonlijk of voor jouw bedrijf. Met de webinar on demand, de Minder Druk community, het gratis groeigesprek t.w.v. €89,-, de Minder Druk academie, de losse online cursussen, de cursus persoonlijke online werkplek, de slimme online werkplekken, de workshops en coachings draagt Minder Druk bij aan het verminderen van de werkdruk en het verhogen van de productiviteit en werkplezier. 

Michiel Leijzer

"De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Davy de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw dropping" is!"

Michiel Leijzer - Business Controller en kwaliteitsmanager Mulder Vastgoedonderhoud B.V.

Hoi, ik ben Davy de Wit

Vader van Bryan en Quinty, man van Ati de Wit – Kuipers

Voormalig workaholic, tijdmaker bij Minder Druk, eigenaar Hybridesk en hoofd ArtEZ Popacademie

Naast mijn werkzaamheden bij Minder Druk en Hybridesk werk ik ook bij de ArtEZ Popacademie als hoofd, docent en coach. Ik ben ook veel bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs. Zo ben ik ondermeer verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de Popacademie, de Master Sound of Innovation en ben ik op dit moment bezig bezig met het ontwerp van een nieuwe Associate Degree. Ik ben daarnaast ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Digitale Leer- en Werkomgeving van het ArtEZ Conservatorium en lid van de University Architecture Board van ArtEZ. Druk baasje dus, maar de drukte de baas met meer tijd over voor de belangrijkere zaken in het leven.

De enige reden waarom ik het allemaal kan combineren is omdat ik nu super-efficiënt werk en natuurlijk ook gebruik maak van de slimme online werkplekken van Minder Druk :-)

Mijn transitie van druktemaker naar tijdmaker

Op 17-jarige leeftijd begonnen met basgitaar spelen. Ik ben in 1994 afgestudeerd als docerend musicus en in 1995 cum laude afgestudeerd als uitvoerend musicus (Hilversums Conservatorium, Amsterdamse hogeschool voor de kunsten).

De hoofdfunctie van een basgitarist is “anderen in de band beter laten klinken”. Op dit moment laat ik “anderen beter klinken” in mijn rol als vader, echtgenoot, eigenaar van mijn bedrijf, voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen, hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent en coach. Het ontwikkelen van mensen geeft mij energie en voldoening. Alle activiteiten / werkzaamheden die ik nu heb gekozen staan in de lijn van mijn ambities en kernwaarden en geven mijn bestaan betekenis waardoor niets van wat ik doe echt voelt als werk.


Druktemaker

Tot jaren geleden viel ik in de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Ik werkte ‘s avonds constant door, stond nooit “uit”, kreeg een schuldgevoel bij pauzes en op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In de vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik op kantoor niet aan toe kwam en ik was er nog trots op ook.

Ik zat nooit in het moment en kan mij herinneren dat ik een keer naast mijn zoontje op de bank naar een film zat te kijken en in mijn hoofd alleen bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Dit was voor mij de aanleiding om actie te ondernemen, door het stof te gaan en mijzelf te dwingen om te leren loslaten, meer te doen in minder tijd en mijn gezin alle aandacht te geven die het verdient.


Transitie

Ik koos er uiteindelijk voor om bij de wortel van het probleem te beginnen. Ik heb, in mijn nog steeds voortdurende zoektocht, geleerd dat het bij het realiseren van een betere balans gaat om belangrijke kernpunten als identiteit, zelfanalyse, kernwaarden identificeren, persoonlijke doelen formuleren, gewoontes en patronen doorbreken, meer efficiënt en effectief leren werken, het leren omgaan met uitstelgedrag, prioriteren, het managen van tijd en aandacht, focus, anticiperen, plannen, informatie- en datamanagement, e-mailmanagement, projectmatig werken en het houden aan de eigen voornemens en afspraken.

Ingewikkelde materie waarbij de noodzakelijke gedragsverandering het lastigst bleek te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een ander verhaal: alles moet in samenhang vertaald worden naar een praktische manier van werken waar je ook echt iets aan hebt.


Resultaat

Het is gelukt! Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd en kan beter prioriteren. Ik heb meer focus en bereik met minder moeite veel meer in minder tijd. Ik stel ook duidelijke grenzen in wat ik wanneer wel en niet meer doe. Ik zie mijn vrije tijd nu als de belangrijkste investering om mijzelf op te laden voor een volgende productieve dag met meer ruimte en Minder Druk. Ik ben nu ruim voor de deadlines klaar, vind mijn werk nu nog leuker en mag nog steeds elke dag bijleren. Ik ben nu buiten mijn werktijden ook echt thuis, kan loslaten, leef meer in het moment en geniet volop van mijn vrije tijd en van mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit!


Tijdmaker

Vanuit mijn meer dan 20 jaar management- en onderwijsachtergrond en mijn ruime ervaring met het inrichten van online leer- en werkomgevingen, deel ik al mijn opgedane kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven heb opgedaan via de Minder Druk academie, de online werkplekkken, mijn workshops en coachings.

Meld je hieronder aan voor mijn gratis webinar "Meer bereiken in minder tijd" om erachter te komen hoe ik mijn werkdruk beperk, je kunt zelf de dag en tijd bepalen. Neem contact op wanneer je vragen hebt, ik maak graag tijd voor jou!

Davy de Wit

Tijdmaker bij Minder Druk

Jij ook meer bereiken in minder tijd?

Meld je nu aan voor de GRATIS webinar on demand!

Jij ook meer bereiken in minder tijd?

Meld je nu aan voor de GRATIS webinar on demand!

Aanbevolen!
"Davy de Wit heeft met zijn Minder Druk academie, workshops, coachings, persoonlijke online werkplekken en intelligente intranet-oplossingen in SharePoint / Microsoft 365 een unieke combinatie gevonden om werknemers en bedrijven écht te helpen met het optimaliseren van dagelijkse werkprocessen en het verminderen van de werkdruk. Ik beveel Hybridesk aan namens Atricom en ben blij met onze samenwerking."
Pascal Jonkers
Pascal Jonkers - Directeur Atricom www.atricom.nl
Meer tijd over

"Davy heeft voor ons op twee edities van de Dag van het Werkplezier een workshop verzorgd rondom het efficiënt omgaan met tijd. Je zou Davy gerust een tijdfreak kunnen noemen. We hebben hem ervaren als een gepassioneerde man die enorm gedegen te werk gaat.

Hij kan je helpen bij het efficiënt inrichten van je werk zodat je minder tijd kwijt bent met onzin en meer tijd over hebt voor zaken die er echt toe doen."

Ferry de Wit
Ferry de Wit - Initiator Dag van het Werkplezier en eigenaar bananatree.nl
Optimale workflow
"In één uur heb ik met Davy de Wit de basis gelegd voor een nieuwe, optimale workflow. Samen hebben we gekeken naar hoe ik mijn persoonlijke Hybridesk online werkomgeving zo efficiënt mogelijk kon indelen. Van tien clicks tot het vinden van het juiste document ben ik naar een omgeving gegaan waarbij ik snel ben waar ik moet zijn, maar ook met de minste afleiding. Ik begin mijn dag nu effectiever door te starten vanuit mijn optimale online werkomgeving in Microsoft 365. Ik ben heel erg blij dat ik door deze sessie kan starten met mijn nieuwe manier van werken!"
Rosalie Meijer
Rosalie Meijer - Secretaris Kwaliteitsafspraken Conservatorium Enschede
WOW!
"Een ‘WOW’-moment toen we inzicht kregen in alle mogelijkheden die ons nieuwe intranet ons biedt en wat we allemaal anders kunnen doen om efficiënter en sneller te werken. Davy had op alle twijfel-vragen over het programma een antwoord waardoor de twijfel als sneeuw voor de zon verdween. Wij zijn er klaar voor!"
Patty Rademakers - Bibliotheek Enschede
Gebruiker centraal
"Een tastbare versie van een online werkomgeving waarin de gebruiker centraal staat en niet het systeem." 
Hamza Ghzili - Projectadviseur Rolight
Die ene app die je altijd zocht
"Tijdens de training van Davy heb ik opfrissende info en tips gekregen voor het managen van vele projecten. En de prettige hands-on workshop resulteerde in een user-interface die alle losse management tools combineert. En aanvoelt als die ene app die je altijd zocht: rustgevend, overzichtelijk en binnen 2 klikken ben je waar je moet zijn."
Peter Leutscher
Peter Leutscher - ArtEZ
Inspirerend
"Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan."
Maurits Jansen - Mulder Vastgoed
WAANZINNIG!!!!

"WAANZINNIG!!!! Wat een ontzettend goede online cursussen; helder/verhelderend, to the point, inzichtgevend, wetenschappelijk, geen wazig soft gedoe, analytische oriëntatie, actueel gericht in dit tijdsgewricht, herkenbaar, confronterend, en zo kan ik nog wel ff doorgaan.....Complimenten dus!"

René Engel - ArtEZ

Aanrader

"De workshop van Davy is een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!"

Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk
arrow_drop_up arrow_drop_down