Coaching & advies | online tools | workshops

Minder Druk helpt mensen en bedrijven met het beter inrichten van tijd en werkzaamheden.

Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn wij te druk. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk/werkstress de reden is voor de in totaal 11 miljoen verzuimdagen. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 3,1 miljard euro per jaar, de kosten per persoon stegen van 8.100 euro in 2017 naar 9.100 euro in 2018 (onderzoek Werkgevers Enquête Arbeid van TNO en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018-2019).

Ik heb de missie om van betekenis te zijn voor alle druktemakers binnen werkend Nederland. Met praktische tips & tools voor het slimmer organiseren van werkzaamheden draag ik bij aan het verminderen van werkdruk en het vergroten van de productiviteit en werkplezier. 

Minder Druk worden bereik je vaak niet alleen met coaching, advies, cursussen of een workshop. Om die reden heb ik een uniek en samenhangend aanbod ontwikkeld dat gericht is op het bereiken van optimale resultaten voor jouw persoonlijk of voor jouw bedrijf.

Grote bedrijven als de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, de Bibliotheek Enschede en terStal ervaren inmiddels de kracht en efficiëncy van onze persoonlijke online werkplekken en intelligente intranetomgevingen.

Bekijk alle diensten

Over Davy

Davy de Wit (13 maart 1968)

Vader van Bryan en Quinty de Wit, man van Ati de Wit – Kuipers.

Tijdmaker bij Minder Druk, hoofd ArtEZ Popacademie.

Van druktemaker naar tijdmaker

Op 17-jarige leeftijd begonnen met basgitaar spelen. Ik ben in 1994 afgestudeerd als docerend musicus en in 1995 summa cum laude afgestudeerd als uitvoerend musicus (Hilversums Conservatorium, Amsterdamse hogeschool voor de kunsten).

Functie

De hoofdfunctie van een basgitarist is “anderen in de band beter laten klinken”. Op dit moment laat ik “anderen beter klinken” in mijn rol als vader, echtgenoot, eigenaar van mijn bedrijf, voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen, hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent en coach. Het ontwikkelen van mensen geeft mij energie en voldoening. Alle activiteiten / werkzaamheden die ik nu heb gekozen staan in de lijn van mijn ambities en kernwaarden en geven mijn bestaan betekenis waardoor niets van wat ik doe echt voelt als werk.

Druktemaker

Tot jaren geleden viel ik in de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Ik werkte ‘s avonds constant door, stond nooit “uit”, kreeg een schuldgevoel bij pauzes en op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In de vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik op kantoor niet aan toe kwam en ik was er nog trots op ook.

Ik zat nooit in het moment en kan mij herinneren dat ik een keer naast mijn zoontje op de bank naar een film zat te kijken en in mijn hoofd alleen bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Dit was voor mij de aanleiding om actie te ondernemen, door het stof te gaan en mijzelf te dwingen om te leren loslaten, meer te doen in minder tijd en mijn gezin alle aandacht te geven die het verdient.

Transitie

Ik koos er uiteindelijk voor om bij de wortel van het probleem te beginnen. Ik heb, in mijn nog steeds voortdurende zoektocht, geleerd dat het bij het realiseren van een betere balans gaat om belangrijke kernpunten als identiteit, zelfanalyse, kernwaarden identificeren, persoonlijke doelen formuleren, gewoontes en patronen doorbreken, meer efficiënt en effectief leren werken, het leren omgaan met uitstelgedrag, prioriteren, het managen van tijd en aandacht, focus, anticiperen, plannen, informatie- en datamanagement, e-mailmanagement, projectmatig werken en het houden aan de eigen voornemens en afspraken.

Ingewikkelde materie waarbij de noodzakelijke gedragsverandering het lastigst bleek te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een ander verhaal: alles moet in samenhang vertaald worden naar een praktische manier van werken waar je ook echt iets aan hebt. Een tijdrovende klus maar ik leef in de overtuiging dat je alles terug krijgt waar je in investeert.

Resultaat

Het is gelukt. Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd en kan beter prioriteren. Ik heb meer focus, bereik veel meer in minder tijd. Bovendien stel duidelijke grenzen in wat ik wanneer wel en niet meer doe. Ik zie mijn vrije tijd nu als de belangrijkste investering om mijzelf op te laden voor een volgende productieve dag met meer ruimte en Minder Druk. Ik ben nu ruim voor de deadlines klaar, vind mijn werk nu nog leuker en mag nog steeds elke dag bijleren.

Ik ben nu buiten mijn werktijden ook echt thuis, kan loslaten, leef meer in het moment en geniet volop van mijn vrije tijd en van mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit!

Tijdmaker

Vanuit mijn management- en onderwijsachtergrond en mijn ervaring met het inrichten van online leer- en werkomgevingen, deel ik alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven heb opgedaan. Met veel plezier en overtuiging geeft ik coachings, workshops en advies, en bouw ik intelligente intranet / online werkomgevingen. Ik heb al mijn opgedane kennis gebundeld in mijn online cursus & community en vind het fijn om mijn opgedane kennis en ervaring met jou te delen!

Ik maak graag tijd voor jou! 

Wil je meteen een afspraak maken of eerst meer weten?

Klanten

Testimonials

Partners