Over Minder Druk

Minder Druk helpt bedrijven en medewerkers met het slimmer inrichten van tijd en werkzaamheden.

Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn wij te druk. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk/werkstress de reden is voor de in totaal 11 miljoen verzuimdagen. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 3,1 miljard euro per jaar, de kosten per persoon stegen van 8.100 euro in 2017 naar 9.100 euro in 2018 (onderzoek Werkgevers Enquête Arbeid van TNO en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018-2019).

Ik heb de missie om van betekenis te zijn voor heel werkend Nederland. Met mijn gratis aanbodonline cursussenworkshopslidmaatschap en de Hybridesk online werkplekken, draag ik bij aan het verminderen van jouw werkdruk en het verhogen van de productiviteit en werkplezier. Ik heb een uniek en samenhangend aanbod ontwikkeld dat gericht is op het bereiken van optimale resultaten voor jouw persoonlijk of voor jouw bedrijf.

Michiel Leijzer

"De waan van de dag, wie vecht er niet tegen? Ik deed dat ook, totdat ik van Davy de handvatten kreeg om het anders te doen. Als je ook het gevoel hebt dat je altijd tijd tekort komt en teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde dingen, zoek contact met Davy, ik kan bevestigen dat zijn kennis en ervaring met efficiënt werken en tijd besparen "jaw dropping" is! Het werkt het beste als je zijn visie op werken bedrijfsbreed gedragen kunt krijgen maar voor een ieder persoonlijk is dit ook een grote sprong vooruit."

Michiel Leijzer - Business Controller en kwaliteitsmanager Mulder Vastgoedonderhoud B.V.
"Een ‘WOW’-moment toen we inzicht kregen in alle mogelijkheden die ons nieuwe intranet ons biedt en wat we allemaal anders kunnen doen om efficiënter en sneller te werken. Davy had op alle twijfel-vragen over het programma een antwoord waardoor de twijfel als sneeuw voor de zon verdween. Wij zijn er klaar voor!"
Patty Rademakers - Bibliotheek Enschede
"Een tastbare versie van een online werkomgeving waarin de gebruiker centraal staat en niet het systeem." 
Hamza Ghzili - Projectadviseur Rolight
"Tijdens de training van Davy heb ik opfrissende info en tips gekregen voor het managen van vele projecten. En de prettige hands-on workshop resulteerde in een user-interface die alle losse management tools combineert. En aanvoelt als die ene app die je altijd zocht: rustgevend, overzichtelijk en binnen 2 klikken ben je waar je moet zijn."
Peter Leutscher
Peter Leutscher - ArtEZ
"Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan."
Maurits Jansen - Mulder Vastgoed

"WAANZINNIG!!!! Wat een ontzettend goede online cursussen; helder/verhelderend, to the point, inzichtgevend, wetenschappelijk, geen wazig soft gedoe, analytische oriëntatie, actueel gericht in dit tijdsgewricht, herkenbaar, confronterend, en zo kan ik nog wel ff doorgaan.....Complimenten dus!"

René Engel - ArtEZ

"De workshop van Davy is een aanrader voor iedereen die voor zijn gevoel meer plannen heeft dan tijd. Op een leuke en persoonlijke manier geeft hij in korte tijd veel tips die makkelijk en praktisch toepasbaar zijn. Ik heb er echt iets aan gehad!"

Inge de Vries - Eigenaar Andere Kijk

Hoi, ik ben Davy

Davy de Wit (13 maart 1968)

Vader van Bryan en Quinty de Wit, man van Ati de Wit – Kuipers

Tijdmaker bij Minder Druk, eigenaar Hybridesk en hoofd ArtEZ Popacademie

Naast mijn werkzaamheden bij Minder Druk en Hybridesk werk ik ook bij de ArtEZ Popacademie als hoofd, docent en coach. Ik ben ook veel bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van onderwijs. Zo ben ik ondermeer verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de Popacademie, de Master Sound of Innovation en ben ik op dit moment bezig bezig met het ontwerp van een nieuwe Associate Degree. Ik ben daarnaast ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Digitale Leer- en Werkomgeving van het ArtEZ Conservatorium en lid van de University Architecture Board van ArtEZ. Druk baasje dus, maar de drukte de baas met meer tijd over voor de belangrijkere zaken in het leven.

De enige reden waarom ik het allemaal kan combineren is omdat nu ik super-efficiënt werk en natuurlijk ook gebruik maak van de Hybridesk online werkplek :-)

"Davy de Wit is een denker. Een strateeg die tot ver in het abstracte ideeën kan uitwerken. Die plannen kan hij echer ook uitzetten in een werkend systeem zoals hij op ArtEZ heeft bewezen. Sociaal, muzikaal én intelligent.. een mooie combinatie naast zijn liefde voor digitale systemen en natuurlijk Steve Jobs! In al zijn drukke werkzaamheden moest hij leren jongleren met tijd en deadlines. Nu leert hij anderen hun tijd zo goed mogelijk in te zetten; om doelen te bereiken, om productiever te zijn en uiteindelijk daarom.. trots op jezelf."
Erwin Steijlen - Totally Tuned

"Het is vrij moeilijk om een woord te vinden wat de lading dekt wanneer het gaat om de kwaliteiten van ‘entrepreneurial’ Davy de Wit. Hij bezit meerdere sociale, creatieve en zakelijke vaardigheden, en weet deze met de juiste dosering toe te passen. Een slimme enthousiaste strateeg die als geen ander weet ideeën om te zetten in concrete actie en doelen te bereiken... dat is mooi aan hem!"

Tony Cornelissen - Rockaville 

Mijn transitie van druktemaker naar tijdmaker

Op 17-jarige leeftijd begonnen met basgitaar spelen. Ik ben in 1994 afgestudeerd als docerend musicus en in 1995 summa cum laude afgestudeerd als uitvoerend musicus (Hilversums Conservatorium, Amsterdamse hogeschool voor de kunsten).

De hoofdfunctie van een basgitarist is “anderen in de band beter laten klinken”. Op dit moment laat ik “anderen beter klinken” in mijn rol als vader, echtgenoot, eigenaar van mijn bedrijf, voorzitter van de Medezeggenschapsraad van de school van mijn kinderen, hoofd van de ArtEZ Popacademie, docent en coach. Het ontwikkelen van mensen geeft mij energie en voldoening. Alle activiteiten / werkzaamheden die ik nu heb gekozen staan in de lijn van mijn ambities en kernwaarden en geven mijn bestaan betekenis waardoor niets van wat ik doe echt voelt als werk.


Druktemaker

Tot jaren geleden viel ik in de categorie “druktemaker” en “workaholic”. Ik werkte ‘s avonds constant door, stond nooit “uit”, kreeg een schuldgevoel bij pauzes en op het moment van “ontspanning” was ik in mijn hoofd ook alleen maar bezig met werk. In de vakanties deed ik het belangrijkere werk waar ik op kantoor niet aan toe kwam en ik was er nog trots op ook.

Ik zat nooit in het moment en kan mij herinneren dat ik een keer naast mijn zoontje op de bank naar een film zat te kijken en in mijn hoofd alleen bezig was met de zaken die ik op moest pakken wanneer hij naar bed ging. Dit was voor mij de aanleiding om actie te ondernemen, door het stof te gaan en mijzelf te dwingen om te leren loslaten, meer te doen in minder tijd en mijn gezin alle aandacht te geven die het verdient.


Transitie

Ik koos er uiteindelijk voor om bij de wortel van het probleem te beginnen. Ik heb, in mijn nog steeds voortdurende zoektocht, geleerd dat het bij het realiseren van een betere balans gaat om belangrijke kernpunten als identiteit, zelfanalyse, kernwaarden identificeren, persoonlijke doelen formuleren, gewoontes en patronen doorbreken, meer efficiënt en effectief leren werken, het leren omgaan met uitstelgedrag, prioriteren, het managen van tijd en aandacht, focus, anticiperen, plannen, informatie- en datamanagement, e-mailmanagement, projectmatig werken en het houden aan de eigen voornemens en afspraken.

Ingewikkelde materie waarbij de noodzakelijke gedragsverandering het lastigst bleek te zijn. Lezen en leren over deze onderwerpen is leuk, maar implementeren is een ander verhaal: alles moet in samenhang vertaald worden naar een praktische manier van werken waar je ook echt iets aan hebt.


Resultaat

Het is gelukt! Ik werk nu veel meer georganiseerd en gedisciplineerd en kan beter prioriteren. Ik heb meer focus, bereik veel meer in minder tijd. Bovendien stel duidelijke grenzen in wat ik wanneer wel en niet meer doe. Ik zie mijn vrije tijd nu als de belangrijkste investering om mijzelf op te laden voor een volgende productieve dag met meer ruimte en Minder Druk. Ik ben nu ruim voor de deadlines klaar, vind mijn werk nu nog leuker en mag nog steeds elke dag bijleren. Ik ben nu buiten mijn werktijden ook echt thuis, kan loslaten, leef meer in het moment en geniet volop van mijn vrije tijd en van mijn gezin. Ik leid nu een meer gebalanceerd en daardoor gelukkiger bestaan en heb meer energie dan ooit!


Tijdmaker

Vanuit mijn meer dan 20 jaar management- en onderwijsachtergrond en mijn ruime ervaring met het inrichten van online leer- en werkomgevingen, deel ik alle kennis en ervaring die ik tijdens mijn zoektocht naar meer balans in mijn leven heb opgedaan.

Met veel plezier en overtuiging presenteer ik mijn workshops en de Hybridesk online werkplekken. Ik heb mijn opgedane kennis gebundeld in al mijn online cursussen & community en vind het fijn om mijn opgedane kennis en ervaring met jou te delen!

arrow_drop_up arrow_drop_down