Samen met Minder Druk meer bereiken in minder tijd

Werkomgeving

Samen met Minder Druk meer bereiken in minder tijd

Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn we te druk. Uit een ander onderzoek onder 1.700 werknemers in de VS, China, Zuid-Afrika, Engeland en Australië blijkt dat meer dan 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen uitvoeren omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken.

 

In Nederland is werkstress beroepsziekte nummer één. 1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-outverschijnselen. Jaarlijks verzuimen werknemers 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress. Werkgevers kost het verzuim 3,1 miljard euro (onderzoek TNO 2018).

 

Te weinig tijd voor belangrijke zaken

We zijn in ons dagelijks werk veel tijd kwijt aan randzaken, zoals het wegwerken van e-mail of zoeken naar informatie. En we verdoen ook veel tijd aan het ontvangen van juist teveel informatie, onnodige vergaderingen, afleidingen en interrupties. De belangrijke zaken blijven liggen: waar we eigenlijk voor zijn ingehuurd, waar we lang voor hebben gestudeerd. Waarom richten we ons niet vaker op de zaken waarbij we in onze kracht staan en waar we onze voldoening uit halen? Omdat we te weinig overzicht hebben, verschillende werkwijzen gebruiken die niet op elkaar aansluiten en werken volgens ondoordachte, opgelegde systemen.

 

Betere resultaten in minder tijd

Hoe dat komt? We hebben nooit echt geleerd om het werk goed te organiseren. En vaak is er niet goed nagedacht over wat werknemers en organisaties eigenlijk nodig hebben om efficiënt en effectief te werken en samen te werken. Het gaat bijna altijd over het vullen van de 8-urige werkdag en over het behalen van resultaten en deadlines. Terwijl er mogelijkheden en kansen liggen om in minder tijd meer en betere resultaten te bereiken, te innoveren, het werkplezier te verhogen en het verzuim terug te dringen. 

 

Bedrijfscultuur

We willen wel verandering maar hebben niet de tijd, prioriteit, middelen, energie of inspraak om dit te realiseren. Aanpassen van de ingesleten patronen is vaak moeilijk omdat deze te maken hebben met de medewerkers, de medewerkers in samenwerking met anderen en de organisatie als geheel. Het veranderen van een bedrijfscultuur is lastig en het gevolg daarvan is dat we maar blijven werken op de manier ‘zoals we dat altijd al deden’. Zo houden we elkaars drukte in stand.

Enkele cijfers

Dagindeling
Werk 24%
Slaap 29%
Vrije tijd 47%
Werkdag indeling
8-urige werkdag
Inefficiënt werk 63.96%
 • Nederlandse medewerkers werken gemiddeld 3 uur per week over, leidinggevenden zelfs 6,5 uur.
 • 60 procent van de kantoorwerkers vindt dat ze hun werk niet altijd goed genoeg kunnen doen omdat ze de benodigde informatie niet snel genoeg kunnen vinden of verwerken.
 • Een gemiddelde werknemer wordt om de 11 minuten onderbroken.
 • We verliezen elke dag gemiddeld 96 minuten aan interrupties (bron: Harvard Business Review).
 • Mensen switchen gemiddeld 566 keer per dag van taak.
 • Een onderbreking van 4,5 seconden verdrievoudigt de kans op fouten, een uur focussen is gelijk aan 4 uur werken met afleiding.
 • 15% van de tijd gaat op aan vergaderingen, 67% van alle vergaderingen blijkt niet productief.
 • Bijna 3 op de 10 werknemers ervaren informatieovervloed, bij managers is dat 6 op de 10.
 • Gemiddeld krijgen we 124 mails per dag, dat is meer dan 600 per week.
 • De gemiddelde werknemer checkt zijn e-mail gemiddeld 88 keer per dag.
Unknown

"WAANZINNIG!!!! Wat een ontzettend goede online cursussen; helder/verhelderend, to the point, inzichtgevend, wetenschappelijk, geen wazig soft gedoe, analytische oriëntatie, actueel gericht in dit tijdsgewricht, herkenbaar, confronterend, en zo kan ik nog wel ff doorgaan.....Complimenten dus!"

Rene Engel
Drummer, docent drums en methodiek ArtEZ Conservatorium
Maurits

"Davy maakt me bewust in het structureren en focussen van de dag op een inspirerende manier. De verbinding vervolgens met de app's en tools is geweldig. Dat motiveert om er per direct mee aan de gang te gaan."

Maurits Jansen
Directeur Mulder Vastgoedonderhoud B.V
Terry

"Davy liet mij inzien dat er kracht kan zitten in de kwetsbaarheid van een persoonlijke uitdagende ervaring. Door Davy's individueel gerichte strategie m.b.t. productiviteit en prioriteren kon ik mijn focus verleggen. Binnen een korte tijd startte ik mijn eigen bedrijf met passie voor muziek en een maatschappelijk belang binnen de wereld van het gevangeniswezen en justitie. Niet omdat ik iets moest bereiken maar omdat ik nu in zie waarom ik iets wil bereiken."

Terry Akins
Spreker & pianist/ Ambassadeur Exodus Nederland

Over Minder Druk

Coaching & advies | online tools | workshops

Minder Druk helpt mensen en bedrijven met het beter inrichten van tijd en werkzaamheden.

Brits onderzoek wijst uit dat een werknemer bij een 8-urige werkdag gemiddeld maar 2,53 uur efficiënt werkt en toch zijn wij te druk. Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk/werkstress de reden is voor de in totaal 11 miljoen verzuimdagen. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 3,1 miljard euro per jaar, de kosten per persoon stegen van 8.100 euro in 2017 naar 9.100 euro in 2018 (onderzoek Werkgevers Enquête Arbeid van TNO en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018-2019).

Ik heb de missie om van betekenis te zijn voor alle druktemakers binnen werkend Nederland. Met praktische tips & tools voor het slimmer organiseren van werkzaamheden draag ik bij aan het verminderen van werkdruk en het vergroten van de productiviteit en werkplezier. 

Dat is de #1-reden om nu te beginnen.

Dat je druk bent weten we al omdat je anders niet op deze site terecht was gekomen, maar als je tijd wilt winnen moet je daar je prioriteit van maken. Dan maar even geen social media of Netflix. Je bepaalt verder zelf de snelheid waarmee, en de volgorde waarin je de onderdelen volgt en kunt beginnen bij die onderwerpen die het meest op jouw van toepassing zijn. Alle tijd die je investeert krijg je in veelvoud terug.

Overal, altijd en op alle devices: desktop, laptop, tablet en telefoon. Je kunt gemakkelijk via de Minder Druk website inloggen.

Na betaling heb je direct onbeperkt toegang, je kunt dan meteen beginnen!

Daar hoef je je niet druk om te maken omdat klanttevredenheid bij Minder Druk voorop staat. Ik ben pas tevreden als jij dat bent en om die reden geldt voor al mijn producten een 100% tevredenheidsgarantie: Niet goed? geld terug! Je loopt dus geen enkel risico.

Je kunt het volledige bedrag teruggestort krijgen wanneer je binnen 7 dagen na aanschaf aangeeft dat je niet tevreden bent. Stuur dan simpelweg een mailtje naar tijdmaker@minderdruk.nl 

Het enige wat ik van je vraag is aan te geven waar je niet tevreden over bent zodat ik mijn producten kan blijven verbeteren om anderen nog beter van dienst te kunnen zijn.

Dan moet je het niet doen.

Het is lastig om de ingesleten patronen te veranderen. Dit programma is alleen geschikt voor de echte diehards die in hun leven al genoeg kostbare tijd hebben verloren en daar helemaal klaar mee zijn. Je moet bereid zijn de nodige stappen te nemen om tijd winnen en eerst besluiten om dat niet meer uit te stellen.

Online cursus werkomgeving

Stop NU met het verspillen van jouw kostbare tijd en meld je aan voor deze cursus!

Online cursus Minder Druk op je werk

€57
47,-
 • Onbeperkt toegang tot deze online cursus
 • Tools op de drukte op de werkvloer drastisch te beperken
 • Methoden om in teamverband het snelst tot de beste ideeën te komen
 • Uitgewerkte voorbeelden om ideeën op te doen
Bèta