Blog

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen bij Minder Druk

Perfectionisme

Over perfectionisme

21-10-2021

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in 1989 meteen na mijn toelating voor de studie basgitaar aan het conservatorium in Hilversum tegen mijn tweelingbroer zei dat ik minimaal met een 9 ging afstuderen.

Elk cijfer dat tijdens mijn basgitaar-studie lager uitpakte voelde voor mij als falen en ik ging vanuit daar nog harder studeren. Ik studeerde uiteindelijk af met de 9 als Docerend Musicus en een half jaar later als Uitvoerend Musicus met een 9,5. Doel bereikt zou je dan denken.

Ik kan mij tot op de dag van vandaag alleen geen enkel optreden herinneren waar ik tevreden over ben geweest. Bij 1 fout was een concert voor mij al standaard volledig mislukt. Die 9,5 heeft mij niet de verwachte voldoening gebracht. Ik ben er nog steeds trots op dat ik onderweg mijn voorgenomen doelen had leren bereiken (de weg bleek het doel), maar ik ben niet trots op de achterliggende reden.

Mijn doel was imponeren. Daar lag onzekerheid aan ten grondslag. Ik wou dat mijn omgeving tegen mij opkeek en wou dat mensen mij gingen zien en waarderen omdat ik ergens goed in was. Ik vergeleek mijzelf constant met anderen en was op zoek naar externe goedkeuring omdat mijn interne validatie niet op orde was. Ik wou scoren, schoot op het verkeerde doel en ben uiteindelijk met een onvoldaan gevoel een hele lange tijd gestopt met bassen. Ik had eerst moeten leren om ook tevreden te kunnen zijn met een 6.

Als ik terugkijk zie ik dat juist mijn projecten die niet zijn gelukt het meest waardevol waren. Van het vaak tegen de lamp lopen heb ik geleerd waar de lampen staan. Ik durf nu zonder eerst een bodem te zien in het diepe te springen, meer te vertrouwen op het proces, meer de samenwerking en synergie te zoeken en imperfectie te zien als middel en mogelijkheid voor (persoonlijke) groei.

Ik veroordeel mijzelf niet meer als dingen niet lopen volgens het initiële plan en laat mij niet meer afleiden door mijn ego en het oordeel van anderen. Ik stel mij meer kwetsbaar op, maak mij Minder Druk om wat anderen van mij denken of vinden, kan beter tegen kritiek en durf vaker en harder op de bek te gaan. Daardoor is er nu veel meer ruimte vrijgekomen voor experiment, innovatie en mooiere resultaten. Ik veroordeel mijzelf nu alleen nog wanneer ik iets niet geprobeerd heb uit angst om in de ogen van anderen te falen.

Vergelijk jezelf nooit met anderen. We zijn allemaal uniek en gelijkwaardig. Laat de mening van een ander nooit jouw richting bepalen en bepalen hoe jij je voelt. Pas wanneer je volledig los kunt komen van de waarde die anderen aan jou toekennen is er sprake van “eigen”waarde.

Omarm jouw imperfecties, je bent al leuk genoeg.

€ 47,-
€ 0,-

GRATIS: Tips om de drukte te beperken

9-10-2021


 • 10 gouden tips om grip te krijgen op jouw tijd en werkzaamheden
 • Webinar over hoe je Minder Druk bereikt in jouw agenda
 • Wekelijks aanvullende tips om jouw drukte te beperken
 • Inspiratie en antwoord op al jouw vragen in de community met gelijkgestemden
 • Onbeperkt toegang

Nieuw: online cursus Hybridesk 

28-8-2021

Als een Hybridesk online werkomgeving of intelligent intranet wordt opgeleverd begint het eigenlijk pas.

Om die reden heb ik een nieuwe online cursus geschreven voor alle gebruikers, hierin kunnen zij alles leren over het optimaal gebruik van de nieuwe persoonlijke online werkomgeving of intelligente intranet en hoe dit in te zetten om de druk binnen de organisatie te verminderen en overzicht te creëren .

 • Informatie over de werkomgeving / intelligente intranet
 • Instructie over het slimmer werken met de belangrijkste Microsoft 365 apps
 • Toegang tot de Minder Druk introductiecursus
 • Alles wat nodig is om grip te krijgen op de agenda
 • Richtlijnen voor het maken van afspraken over optimaal samenwerken
 • Antwoord op alle vragen in de community

Een uniek totaalpakket voor de borging van een goede implementatie.

Om de productiviteit te boosten krijgen gebruikers ook standaard 20% korting op het lidmaatschap van Minder Druk voor toegang tot alle overige online cursussen.

Promovideo Hybridesk

17-8-2021
Bekijk mijn nieuwe Hybridesk promovideo. Wil je meer weten? Kijk dan op de website voor meer informatie.
Hybridesk

Nieuw: Hybridesk

11-8-2021

Ik heb mijn onderneming Minder Druk opgeknipt in 2 producten, dit om mijn online werkomgevingen die ik bouw beter en meer helder te kunnen positioneren.

Ik heb de afgelopen dagen een nieuwe naam bedacht die eer doet aan het optimaliseren van het slimmer hybride werken vanuit 1 online bureaublad, de url gekocht, de handelsnaam toegevoegd, een logo ontworpen en de website gebouwd. Ik ben superblij met het resultaat. Maak kennis met Hybridesk via www.hybridesk.nl.

Nieuw intelligent intranet afgeleverd

23-7-2021

Ik heb in de afgelopen weken een nieuw intelligent intranet mogen bouwen voor een heel mooi bedrijf, vandaag afgeleverd en gepresenteerd.

Met dit intranet wordt de communicatie en transparantie binnen het bedrijf geoptimaliseerd en kunnen de afdelingen makkelijker en slimmer hybride (samen)werken. Alles vanuit 1 interface, alles binnen 2 klikken bereikbaar, op alle devices, waar je ook bent met als doel: minder druk, meer overzicht en meer werkplezier.

Als een intelligent intranet is opgeleverd begint het eigenlijk pas: alle medewerkers krijgen naast een workshop "Minder Druk op je werk" ook standaard een video-instructie over het optimaal gebruiken van het intranet + toegang tot mijn online cursus "Slimmer werken met Microsoft 365" + toegang tot de community voor vragen en antwoorden. Een totaalpakket met de nodige instructie voor de borging van een goede implementatie.

Wil jij dit nou ook voor jouw bedrijf en jullie manier van (samen)werken ook drastisch onder de loep nemen en optimaliseren? Check dan de onderstaande link voor meer informatie.

Nieuwe partner: Microsoft

19-7-2021

Minder Druk is nu partner van Microsoft! Bestel jouw Microsoft 365 producten via de onderstaande link.

Beperk de drukte binnen jouw bedrijf met het Intelligente intranet van Minder Druk

12 juli 2021

Ik ben op dit moment bezig met het inrichten van een nieuw Intelligent intranet voor het bedrijf Rolight, een superleuk bedrijf waar ik mee aan de slag mag. Na de oplevering volgt een workshop over het slimmer werken met Microsoft 365 zodat zij sprongen kunnen maken met het sneller en met meer plezier bereiken van hun doelen. Wil jij de drukte ook drastisch aanpakken en de workflow en communicatie binnen jouw bedrijf optimaliseren? Neem dan een kijkje op de vernieuwde pagina over het intranet en neem als je geïnteresseerd bent contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwe promovideo!

29 juni 2021

Mijn productaanbod is verhelderd en in heb mijn aanbod uitgebreid met een gratis introductiecursus. Tijd dus voor ook een nieuwe promovideo!

Nieuw: GRATIS introductiecursus

27 juni 2021

Mijn nieuwe gratis introductiecursus is online!

Deze cursus is het best denkbare begin voor jouw eerste stappen richting een Minder Druk leven. Je bent binnen een paar minuten online.

Terugblik Dag van het Werkplezier

19 juni 2021

Ik ben nog aan het nagenieten van de 5e editie van de Dag van het Werkplezier, wat een inspirerende dag!

Ik heb ook een workshop mogen verzorgen vanuit Minder Druk, dat was weer super leuk om te doen.

Wat bij mij het meest is blijven hangen was de lezing van Joyce de Ruiter (foto) over haar wereld die langzaam steeds donkerder en stiller wordt omdat zij door het Ushersyndroom op termijn doof en blind wordt, ik heb het met een brok in de keel gevolgd... Zij gaf aan dat je niet het slachtoffer kunt zijn van veranderingen maar alleen slachtoffer kunt zijn van jouw eigen houding ten opzichte van de verandering / omstandigheid. Joyce hoeft naar eigen zeggen niet de kunnen zien om een visie te hebben en hoeft niet te kunnen horen om gehoord te kunnen worden. Super inspirerend.

Haar boek "Niet horen, Niet zien, Niet zwijgen" is een aanrader!

Nieuwe website Minder Druk!

17 mei 2021

Ik heb mijn website vanaf de ground-up opnieuw opgebouwd in nieuwe software en ben superblij met het resultaat! Frisser, duidelijker, alles makkelijker vindbaar, meer uniformiteit, makkelijker te onderhouden en vooral: Minder Druk!


Je kunt vanaf nu ook mijn nieuwe gratis E-book downloaden.

Minder Druk 18 juni op de dag van het Werkplezier!

14 mei 2021

De wereld gaat steeds sneller en veel mensen hebben het gevoel dat alles steeds beter, efficiënter, grootser, unieker en fantastischer moet. Met als gevolg: veel stress en minder verbinding.

De Dag van het Werkplezier is een jaarlijks terugkerend event die hier een tegengeluid op biedt. Op de Dag zullen er inspiratiesessies zijn, workshops en sprekers om jou en je collega’s handvatten te bieden.

Ik geef met Minder Druk een workshop over het elimineren van de onzin.

“Davy gaat vertellen over zijn transitie van druktemaker naar tijdmaker en over het inrichten van een zinvol en plezierig (werk)bestaan door het elimineren van de onzin. Hij geeft antwoord op de vraag hoe je met minder drukte, minder druk op de ketel en minder druk maken meer en betere resultaten kunt bereiken. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische- en direct toepasbare tips.”

BONUS: Alle bezoekers van de Dag van het werkplezier krijgen 20% korting op het Minder druk lidmaatschap voor toegang tot alle online cursussen en de community. Alle bezoekers van deze workshop krijgen na afloop gratis onbeperkt toegang.

Nieuw: Workshop Minder Druk met Microsoft 365!

10 maart 2021

Veel bedrijven werken met Microsoft 365 maar gebruiken alleen een heel klein deel van de ongekende mogelijkheden. 

Zonde van de investering en zonde van jullie kostbare tijd!

Tijdens deze unieke workshop leer je hoe je de innovatieve apps in jullie voordeel kunt gebruiken om de drukte op de werkvloer te beperken en het werkplezier te verhogen.

Verzuimkosten door werkstress lopen op tot 3,1 miljard

27 december 2020

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland.

Volgens een onderzoek van Werkgevers Enquête Arbeid van TNO en de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2018-2019 geeft 46% van de werkgevers aan dat werkdruk/werkstress een belangrijk risico is in het bedrijf. 35% van de werknemers geeft aan dat werkdruk/werkstress de reden is voor de in totaal 11 miljoen verzuimdagen. 

De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 3,1 miljard euro per jaar, de kosten per persoon stegen van 8.100 euro in 2017 naar 9.100 euro in 2018.

Bekijk hier het volledige artikel van TNO en download de factsheet.

Perfectionisme

21 oktober 2020

"Perfectionism is the belief that something is broken - you. So you dress up your brokenness with degrees, achievements, accolades, pieces of paper, none of which can fix what you think you are fixing."

Edith Eger


Mijn neef Ferry de Wit van banana tree had deze quote een tijd geleden gepost en ik voelde mij meteen aangesproken.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik in 1989 meteen na mijn toelating voor de studie basgitaar aan het conservatorium in Hilversum tegen mijn tweelingbroer zei dat ik minimaal met een 9 ging afstuderen.

Elk cijfer dat tijdens mijn basgitaar-studie lager uitpakte voelde voor mij als falen en ik ging vanuit daar nog harder studeren. Ik studeerde uiteindelijk af met de 9 als Docerend Musicus en een half jaar later als Uitvoerend Musicus met een 9,5. Doel bereikt zou je dan denken.

Ik kan mij tot op de dag van vandaag alleen geen enkel optreden herinneren waar ik tevreden over ben geweest. Bij 1 fout was een concert voor mij al standaard volledig mislukt. Die 9,5 heeft mij niet de verwachte voldoening gebracht. Ik ben er nog steeds trots op dat ik onderweg mijn voorgenomen doelen had leren bereiken (de weg bleek het doel), maar ik ben niet trots op de achterliggende reden.

Mijn doel was imponeren. Daar lag onzekerheid aan ten grondslag. Ik wou dat mijn omgeving tegen mij opkeek en wou dat mensen mij gingen zien en waarderen omdat ik ergens goed in was. Ik vergeleek mijzelf constant met anderen en was op zoek naar externe goedkeuring omdat mijn interne validatie niet op orde was. Ik wou scoren, schoot op het verkeerde doel en ben uiteindelijk met een onvoldaan gevoel een hele lange tijd gestopt met bassen. Ik had eerst moeten leren om ook tevreden te kunnen zijn met een 6.

Als ik terugkijk zie ik dat juist mijn projecten die niet zijn gelukt het meest waardevol waren. Van het vaak tegen de lamp lopen heb ik geleerd waar de lampen staan. Ik durf nu zonder eerst een bodem te zien in het diepe te springen, meer te vertrouwen op het proces, meer de samenwerking en synergie te zoeken en imperfectie te zien als middel en mogelijkheid voor (persoonlijke) groei.

Ik veroordeel mijzelf niet meer als dingen niet lopen volgens het initiële plan en laat mij niet meer afleiden door mijn ego en het oordeel van anderen. Ik stel mij meer kwetsbaar op, maak mij Minder Druk om wat anderen van mij denken of vinden, kan beter tegen kritiek en durf vaker en harder op de bek te gaan. Daardoor is er nu veel meer ruimte vrijgekomen voor experiment, innovatie en mooiere resultaten. Ik veroordeel mijzelf nu alleen nog wanneer ik iets niet geprobeerd heb uit angst om in de ogen van anderen te falen.

Vergelijk jezelf nooit met anderen. We zijn allemaal uniek en gelijkwaardig. Laat de mening van een ander nooit jouw richting bepalen en bepalen hoe jij je voelt. Pas wanneer je volledig los kunt komen van de waarde die anderen aan jou toekennen is er sprake van “eigen”waarde.

Omarm jouw imperfecties, je bent al leuk genoeg.

Bekijk de video van mijn afstuderen in 1995.

arrow_drop_up arrow_drop_down